Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de RODIMUR in Cu de toate pe 4 Iun 2017, 00:01

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Revista franceză „Le Chef”, care a apărut pentru prima dată în anul 1986 a cerut unui număr de 512 chefi internaționali celebri, care primiseră două sau trei stele din partea cunoscutului ghid „Michelin”, să desemneze  5 chefi , dintr-o sută  și restaurantele în care lucrează și care le aparțin. Revista franceză a ales acest juriu  considerând că cei 512 bucătari chefi din lumea întreagă sunt cei mai competenți să judece calitatea unui coleg, și a restaurantului pe care-l conduce.

Francis Luzin, directorul revistei „Le Chef” a explicat cititorilor într-un articol că partea frumoasă și corectă a acestui clasament este că și țările mici, care au puține restaurante cu stele, au avut acces la această competiție, iar Danemarca, țară care nu are atâția bucătari chefi ca Franța, sau Japonia a avut același număr de voturi.

În Top 10 alcătuit de acești 512 chefi bucătari sunt 6 mari nume ale gastronomiei franceze, spre mândria connaționalilor. Ancheta realizată de revistă prin chestionarea celor 512 chefi a avut loc în ianuarie 2015, iar în fruntea  clasamentului se află Pierre Gagnaire, urmat, pe locul 2 tot de un francez, Paul Bocuse (fondator al prestigiosului concurs culinar Bocuse dOr și considerat „un papă al bucătăriei”). După cei doi chefi francezi care deschid acest inedit Top 10 se află spaniolul Juan Roca, americanul Thomas Keller, francezii Alain Ducasse (supranumit „țarul bucătăriei franceze”), Michel Bras, Eric Frechon, Yannik Alleno, japonezul  Seiji Yamamoto și americanul Daniel Humm.

Printre cei 100 cei mai buni chefi din lume, desemnați de juriul celor 512 mai sunt încă 26 de francezi. În schimb, doar 5 femei apar în acest palmares,  prima femeie fiind franțuzoaica Anne-Sophie Pic (pe locul 47) și spaniolele Carme Ruscalleda și Elena Arzak, precum și italiencele Annie Feolde și Annie Pinchorri.

Între octombrie 2015 și ianuarie 2016 grupul „juriului” s-a mărit la 528 de chefi cu două sau trei stele de pe cinci continente. În noul Top 10 al celor 100 chefi bucătari din lume sunt tot șase francezi (Michel Bras, Pierre Gagnaire, Alain Ducasse, Pascal Barbot, Eric Frechon, Emmanuel Renaut).

 

http://www.leparisien.fr/laparisienne/cuisine/gastronomie-six-francais-dans-le-top-10-des-plus-grands-chefs-du-monde-27-01-2015-44839

 

 

http://www.bfmtv.com/culture/six-grands-chefs-francais-dans-le-top-10-mondial-859936.html

Imaginile ilustrative, preluate de pe www.google.com îi prezintă pe marii chefi ai bucătăriei franceze despre care este vorba în articol: Pierre Gagnaire, Paul Bocuse, Alain Ducasse, Michel Bras, Eric Frechon, Yannik Alleno și Anne-Sophie Pic.

 

 

 

Comentarii (2)

04.06.2017, 00:29

Nume inscrise in Pantheonul gastronomic

04.06.2017, 00:40

Ce frumos ai formulat, Mihaela! Chiar impresionant! Merci beaucoup! Asta mi-a mers la inimă...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia