Pastrarea alimentelor

Postat de Ionutza in Tipsuri pe 10 Ian 2012, 19:21

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Daca nu poti avea o camara, poti pune resturile sau alimentele pe care vrei sa l conservi intr-o camera neincalzita iarna sau dispusa pe Nord. Ca regula generala trebuie stiut : zeama de carne se pastreaza mai mult timp daca o fierbi fara sare si, daca se poate, zilnic sa se dea intr-un clocot. Criar la alte supe, sosuri, legume e bine de dat zilnic un clocot: se pastreaza atunci zile intregi neacoperite intr-o camera rece si uscata.

Carnea fiarta gata trebuie pusa pe o farfurie de portelan si, numai inaite de a o intrebuinta, pusa zece minute in apa clocotita, fara a o fierbe.

Salata, castravetii in otet sau legumele puse in borcan de metal sau de sticla si din care s-a luat o parte trebuie acoperite cu putin alcool curat, ceea ce impiedica mucegaiul sau acritul.

Pe compoturile fierte in baie de aburi si chiar pe marmelade se pune o foita de sugativa imbibata cu rom sau chiar rom simplu pe deasupra. Alcoolul de pe legume sau romul de pe compoturi se arunca inaintea folosirii resturilor.

Daca ai folosit din  borcanul de bulion pui peste ce ramane putina untura de porc, care se sleieste  pe urma si nu lasa sa patrunda aerul, impidicand sa se strice. Acelasi lucru il poti face si folosind untdelemn, cu cate poti acoperi si resturile de legume conservate sau borcanele de sticla cu castraveciori, inchizandu-le ermetic.

Resturile de carnati sau sunca taiata se pun intr-un borcan curat de sticla si asezi peste ele o farfurie de portelan. Cu cat sunt mai indesate resturile in borcan, cu atat mai bine. Batonul de salam se pastreaza mai bine, ungandu-l cu untdelem  si acoperind capatul inceput cu staniol, iar daca ai mai mult e bines a acoperi chiar tot batonul.

Resturile de fripturi sau cotlete fripte se conserva saptamani intregi acoperindu-le complet cu grasime  Inainte de folosire se da grasimea la o parte si se pune carnea la incalzit , adaugand putina apa sau supa. Principalul e sa impiedici patrunderea aerului da si a sarii. Cu sare presari jumarile.

O jumatate de lamaie o pui cu partea taiat pe sare si asa o poti conserva saptamani intregi, si intr-o sticla de untdelemn inceputa pui putina sare ca sa nu rancezeasca.

Untul proaspat se pastreaza mai mult timp infasurandu-l intr-o carpa de olanda inmuiata in  apa sarata. Tot acelasi lucru facut pentru bucati de branzeturi tari  ca Emmentaler (svaiter), Gruyere, Eidama sau parmezan.

Cel mai expuse a se strica sunt vinurile umplute in sticla, mai ales vinurile albe odata deschise cu toate ca sunt bine astupate, se acresc. Aceasta se impiedica punand sticlele incepute si bine astupate intr-o lada cu nisip in pivnita sau intr-o camera racoroasa  cu gatul in jos. Prin acest procedeu se elimina aerul din sticla si vinul ramane curat si bun.

 

www.bucatarieonline.ro

Comentarii (5)

10.01.2012, 20:29

10.01.2012, 23:15

sper sa va fie de ajutor

11.01.2012, 20:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia