PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 2 - Ardei umpluți ca pe timpul lui Cuza

Postat de CosminDragomir in Concurs pe 18 Iul 2018, 16:08

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

A doua provocare vine chiar din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din volumul tipărit de editura GastroArt: “Christ Iónnin - Bucătăria română Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865”, ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr cel pe care îl și puteți câștiga. Vorbim despre singura carte de bucate tipărită în timpul lui Cuza și reeditată în premieră după 153 de ani.

Pentru mine, focșănean de baștină, dezrădăcinat și mutat în București de vreo 20 de ani, rețeta este inedită. Cei de prin Dobrogea sau cei familiarizați cu bucatele machedonești o cunosc. Surpriza vine de la carnea folosită și vă spun cu mâna pe inimă că merită cu prisosință. Vorba campaniei lui Daea, ministrul agriculturii, alege oaia!

(P.S. am folosit grafia vremii)

Iată rețeta!

Ardei âmpluți: Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură.

Detalii despre premiul săptămânii și modul de participare la provocare vă dă Mr. Bucătăraș aici.

Succes, bucătărașilor, continuați să puneți istoria pe pâine!

 

Comentarii (9)

24.07.2018, 09:14

pana cand se pot posta retete?poate apuc si eu..

24.07.2018, 13:23

Fiecare provocare este lansata miercurea si se pot posta retete pana la sfarsitul zilei de marti a fiecarei saptamani, ora 23.59 . Succeeees!

26.07.2018, 10:36

Felicitari!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!