Radu Popovici este de azi special-guest pe www.bucataras.ro

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 11 Dec 2010, 22:30

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Radu Popovici este de azi special-guest pe www.bucataras.ro

 L-am cunoscut in urma cu un an la un seminar culinar si-l consider pe Radu Popovici unul dintre reperele PREMIUM ale blogosferei culinare din .ro.

Incepind de azi se alatura echipei de bucatarasi si speram sa fie inceputul unei colaborari frumoase. Va rog sa lecturati rindurile de mai jos pentru a-l cunoaste mai bine pe Radu Popovici.

Bun venit, Radu, alaturi de cea mai frumoasa si vesela comunitate culinara, comunitatea bucataras.ro!

"Ma numesc Radu Popovici si sunt unul dintre pasionatii de gastronomie.
Radu Popovici
Desi am absolvit si scoala de specialitate (cursurile THR), ma consider mai mult un autodidact, caci cred cu tarie ca trebuie sa te informezi continuu si sa experimentezi permanent ca sa ajungi sa fii un bun bucatar. Simpla diploma nu-ti serveste la nimic.
M-am apucat de bucatarit in urma cu cativa ani, dupa o calatorie in Asia. Am intalnit acolo ingrediente pe care le vedeam pentru prima oara si o mancare cu gusturi, arome, culori si texturi care m-au uluit. Mi-am dat brusc seama ca zeci de ani la rand, am mancat iar si iar, aceleasi feluri care de mult nu-mi mai ofera (demult) nici o surpriza.
M-am intrebat cum sunt oamenii care gatesc atat de diferit de ceea ce am mancat la mama acasa si mi-am dorit sa-i cunosc. Am reusit s-o fac prin intermediul bucatariei, caci zicala care spune: “cultura unui popor se poate zari prin fereastra intredeschisa a bucatariei sale” este foarte adevarata. Religia, relieful, resursele, istoria, tehnologia, toate se regasesc in felul in care un popor isi pregateste masa. Gatitul a devenit unul dintre modurile mele de a cunoaste lumea si de a o intelege.

Retetele preparate de mine nu sunt destinate restaurantelor simandicoase, ci meselor cu prietenii si familia. Ele pot fi motivul intalnirilor cu cei dragi si modul in care le poti darui cateva clipe placute, ca si unul dintre felurile in care le poti povesti ceva despre lume.
Daca doresti sa poti face asta oricand, daca vrei sa impartasesti ceva ce ai facut cu pasiune, atunci acest blog ti se adreseaza tie.

Prietenii m-au sfatuit sa detaliez un pic despre experienta mea culinara, ca sa fiu luat mai in serios. Desi cred ca cel mai important lucru cand faci ceva este pasiunea, nu o lista de activitati bifate, desi nu urmaresc neaparat sa fiu luat in serios, totusi, in momentul in care mai multe persoane imi spun sa ma duc “la culcare”, ma conformez si “imi fac patul”.

Prin urmare:
- am absolvit in 2010 cursurile de bucatar organizate de THR
- gatesc de vreo 7 ani
- am tradus 14 volume culinare pentru editura Readers Digest
- am avut rubrici in revistele culinare “Secrete de chef”si “La Cucina”, ambele disparute in acest moment
- am rubrici culinare in revistele “Horeca” si “Romanian Wine Art”
- am rubrica “Asia Café” in site-ul gustos.ro
- am fost realizatorul (si prezentator, scenarist si bucatar) a 2 emisiuni, cu peste 70 de episoade impreuna, la postul culinar Brava TV
- am aparut, in diverse emisiuni culinare, la Pro TV, TVR si Euforia TV
- am absolvit cursuri de gatit la Bangkok si Phnom Penh
- am colaborat cu “Riso Scotti”, pentru care gatesc retetele oferite de site-ul www.risoscotti.ro
- colaborez cu “Singer Romania” pentru care sunt consultant in domeniul culinar; de asemenea, gatesc pentru site-ul lor, http://www.vitacook.ro
- mi-am deschis recent propria scoala de bucatari amatori
- am castigat concursul “Bucatarul cel mai creativ” organizat de Mega Image
- scriu o carte despre bucataria asiatica… e aproape gata, dar tot o mai asezonez din cand in cand. Parca nu-mi vine sa ma despart de ea.

Atat deocamdata, sper ca, in viitor, sa tot adaug la randurile de mai sus"

Pagina lui Radu pe bucataras.ro o gasiti aici: www.bucataras.ro/radu_popovici

Comentarii (20)

13.12.2010, 10:28

bun venit! felicitari pentru activitatea ta si sper sa ne impartasesti si noua cat mai multe retete cu specific asiatic si sa ai muuuulta rabdare cu noi ca suntem multe si flamande de a afla si te vom asalta cu intrebari

13.12.2010, 23:26

bun venit.....abia astepta sa va cunosc mai bine, prin intermediul retetelor dvs......e un bun mod de a afla mai multe despre o persoana

15.12.2010, 18:01

Desigur, bun sosit Radu Popovici! Intradevar un specialist in ale bucatariei, te urmaresc cu mult interes, imi plac retetele tale, le gasesc interesante si totodata apetisante. Ma bucur sa fi alaturi de noi aici la ,,Bucataras,,

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia