Retete de vara, cu care uiti de caldura, fara indoiala - Galuste dulci cu gris si piersici

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Iul 2017, 15:12

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Dr. Oetker te invită la Găluște dulci cu griș și piersici din compot proaspăt preparat!

Piersicile sunt bogate în vitamine și minerale. Recomandate de nutriționiști, ele pot fi consumate proaspete sau în compoturi. Profită de calitățile lor și utilizează-le cât mai des în prăjituri. Dr. Oetker îți recomandă rețeta perfectă: Găluște dulci cu griș și piersici. 

Iată cum poți să le prepari:

Click aici pentru rețeta video de la Dr. Oetker!

Aveți nevoie de:

  • 300 ml de lapte 
  • 200 g de smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă 
  • 2 plicuri de Desert Griș cu lapte Dr. Oetker
  • 150 g de migdale mărunțite
  • 1 cutie de compot de piersici jumătăți (masă scursă de circa 5oog) 
  • 100 ml de suc de portocale

Pregătire:

Laptele împreună cu frișca se fierb în clocot. Se ia oala de pe foc.  Amestecând continuu cu telul, se toarnă grișul și se amestecă energic circa un minut. Apoi se lasă circa cinci minute în repaus, după care se mai amestecă o data energic. Se toarnă într-un bol și se lasă cel puțin trei ore sau, cel mai bine, peste noapte să se răcească. Migdalele se prăjesc până când se fac maro-aurii, într-o tigaie teflonată, fără grăsime, după care se lasă pe o farfurie să se răcească.

Sos:

Piersicile se lasă pe o sită să se scurgă bine. Trei jumătăți de piersici se usucă cu un șervețel și se taie în 12 cubulețe (de circa 2 x 2 cm fiecare). Pentru sos, restul de jumătăți de piersici se pasează împreună cu sucul de portocale.

Găluște:

Din grișul cu lapte se aleg cu ajutorul unei linguri 12 porții. În fiecare porție se înfige câte o bucată de piersică, apoi se formează o bilă/gălușcă. Găluștile se tăvălesc în migdalele prăjite și câte 3 găluște se așază pe câte o farfurie. Se garnisesc cu sos.

 

Comentarii (5)

24.07.2017, 22:55

02.08.2017, 10:54

Ina

Ina
31.08.2017, 08:40

sunt....perfecte

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia