Ridichile de luna, sanatate de primavara

Postat de oana_pisicutza16 in Legume pe 13 Apr 2012, 20:15

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Ridichile de luna, sanatate de primavara

Nu trece primavara fara ca vreo persoana sa nu manance macar o salata de cruditati , din care nu lipsesc bineinteles ridichile. Si este cu atat mai bine cu cat cresteti cantitatea acestor legume, deoarece o cura cu ridichi este extrem de benefica pentru organism. Bogate in fibre vegetale, vitamina A , acid folic si fier, ridichile de luna fac parte dintre legumele cu rol important in prevenirea cancerului. Prin consumul lor puteti trata cu succes afectiuni ale stomacului – balonari abdominale, indigestii, ajutand la refacerea florei intestinale – ale ficatului, ale inimii (tulburari de ritm cardiac ) etc. De asemenea, consumul regulat de ridichi poate preveni guturaiul, gripa si infectiile respiratorii.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, ridichile de luna sunt benefice pentru toate afectiunile care au la baza carente ale acestei vitamine. In acest sens, s-au constatat rezultate foarte bune si in astmul bronsic, mai ales in cazul copiilor.Culoarea ridichiilor este data de antociani, pigmenti rosii sau purpurii prezenti la suprafata, care ajuta la consolidarea in organism a vitaminei C. 

Salata japoneza 

Pentru a diversifica modalitatea de preparare a ridichilor de luna, iata o reteta de salata japoneza foarte gustoasa si saraca in calorii. Taiati rondele fine de ridichi, amestecati-le cu peste crud, marinat, taiat in lamele subtiri (sardine, ton) si adaugati hrean si sos de soia. Daca insa preferi reteta traditionala cu salata verde, atunci trebuie sa stii ca aceasta este la fel de eficienta pentru organism, ajutandu-te sa scapi de stresul cotidian.

Sursa: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/ridichile-de-luna-sanatate-de-primavara-363.html

Comentarii (5)

15.04.2012, 15:48

le mancans si goale cu sare

21.04.2012, 01:17

place, Oana !!!
Imi place gustul usor picant pe care ridichile il dau salatelor , dar si culoarea vesela .

22.04.2012, 13:19

foarte bune sa le mananci cu ochii

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!