S-a dat startul la gratare. Fara dureri abdominale

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 28 Iun 2018, 14:54

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

A inceput sezonul gratarelor. Cum avem program de iesit la padure aproape in fiecare weekend, nu vom merge cu familia si cu prietenii avand la noi doar cate o punga de biscuiti si cate un fruct. Vom lua macar doua tipuri de carne de gratar si ne vom asigura ca fiecare participant la intalnire va pleca acasa ghiftuit.

Mare atentie cum gatesti carnea

O regula de aur a prepararii gratarului este sa tii carnea in lazi frigorifice pana sa o pui pe gratar deoarece, expunand-o la soare sau tinuta la temperaturi improprii, va exista riscul de dezvoltare a unor germeni precum Salmonella, Escherichia coli si Staphylococcus aureus, care iti pot afecta starea de sanatate in cel mai scurt timp si, in loc de o dupa-amiaza reusita, vei avea parte de greata, voma, diaree si crampe abdominale severe.

Pentru a reduce nivelul substantelor toxice produse in timpul gatitului la temperatura ridicata este indicat sa marinezi carnea cu cateva ore inainte intr-un amestec de ulei de masline, usturoi, zahar, mustar, ceapa, suc de lamaie si ierburi aromatice, care vor avea rol de bariera protectoare.

Excesul alimentar iti poate provoca tulburari digestive

Bineinteles ca nu vei manca doar o bucatica de carne. Vei manca din toate, iar odata ajuns acasa, disconfortul abdominal, arsurile la stomac si greata iti vor strica ziua.

Excesul alimentar iti poate provoca tulburari digestive, care conduc la o digestie deficitara, manifestata prin stari de disconfort gastric, greata, indigestie, balonare, senzatie de preaplin.

Un rol determinant in procesul de digestie este detinut de enzime, care realizeaza si mediaza de fapt reactiile chimice din sistemul digestiv, precum absorbtia nutrientilor din alimente. Insa atunci cand facem exces, organismul nu mai poate secreta in mod natural aceste enzime, iar buna functionare a aparatului digestive este perturbata. Astfel apar manifestari neplacute precum crampe, arsuri, balonare si greata.

Metoda stimularii din exterior cu enzime digestive consta, atunci cand facem excese, in administrarea de suplimente alimentare care sa eficientizeze digestia.

DIGEX FORTE contine un amestec complex de 9 enzime digestive (amilaza, lipaza, proteaza, glucoamilaza, alfa-galactozidaza, lactaza, celulaza, invertaza, bromelaina) in cantitati de 3 ori mai mari decat oricare alt produs, un plus de de extract uscat de bila bovina care ajuta la digestia grasimilor și extract de ghimbir, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentatie inadecvata.

 

Comentarii (6)

28.06.2018, 15:17

Buna sfaturi. De palinca dinainte nu ai zis nimic ))

28.06.2018, 19:02

30.06.2018, 08:36

Foarte util!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia