Secrete si trucuri pentru o zacusca perfecta

Postat de amalia_abira in Tehnici pe 26 Apr 2016, 14:16

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Toate gospodinele au si retete preferate de zacusca pe care le mostenesc de la bunici sau la parinti. Intrebarea este ce faceti atunci cand va aflati la inceput de drum si vreti sa impresionati persoanele dragi cu reusite din bucatarie.

Mai jos sunt si cateva sfaturi pentru ca zacusca sa fie perfecta.

Legumele se coc fie pe gratar fie pe tabla incinsa. Este foarte comod sa apelati la cuptor atunci cand doriti sa coaceti legumele pentru zacusca , dar vor avea cel mai bun gust daca sunt usor afumoate.

Cojile si semnitele trebuie eliminate.

Cojile care raman pot sa dea compozitiei un gust neplacut si amarui.in cazul in care sunt prea multe seminte va aparea si riscul ca zacusca sa fermenteze si sa se strice.

In zacusca nu se pune apa. Legumele isi vor lasa oricum propriul suc si de aceea nu este necesar sa adaugati si apa. In cazul in care puneti si apa tot ceea ce veti obtine va fi sa diluati gustul produsului final.

 

Cel mai bine ar fi sa preparati zacusca in tuci pe un foc de lemne in aer liber pentru ca doar asa va obtine acel gust desavarsit. 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!