Sfaturi utile pentru gospodine.

Postat de delia64 in Tipsuri pe 2 Feb 2013, 13:09

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Este bine de stiut  cum sa procedam  cand intalnim unele situatii nu tocmai placute.
Daca pe noi ne-au invatat cei care au patit e bine sa spunem si noi altora..

Daca fasolea boabe nu fierbe bine se adauga 2 lingurite de zahar.

Aluatul de clatite devine mai fraged daca  se adauga in compozitie putina bere.

Pestele este proaspat daca are  ochii inca stralucitori ,iar daca apasam cu degetul pe corpul lui nu ramane  nici o urma.

Pestele se curata mai usor de solzi daca se tine 10 minute intr-un vas cu apa calda sau se sareaza inainte de curatare .

La prajirea pestelui presaram sare in  uleiul din tigaie.

Mirosul de mal al pestelui dispare daca se spala in apa cu otet.

Ficatul se inteapa pe ambele parti  inainte de prajire pentru  a nu sari uleiul  din tigaie .

Oule  fierte in apa cu putina sare si otet , nu  crapa si raman moi.

Mierea naturala poate fi usor identificata  daca punem intr-un pahar cu miere o lingurita de alcool rafinat , apoi se amesteca bine.Lasam 10 minute , daca mierea se lasa la fundul paharului nu este naturala .

Spanacul se pune la fiert in apa clocotita.

Laptele dulce se acreste mai repede daca punem   zeama de lamaie sau un polonic de lapte cald .

Legumele crude se pun la fiert in apa clocotita.

Legumele uscate se pun la fiert in apa rece.

Maioneza se repara rapid cu otet sau cartofi fierti.

Gratarele nu se intaresc daca se ung dupa prajire cu unt.

Salamul si carnatii afumati nu prind mucegai daca se ung cu saramura.

Pestele congelat se dezgheata mai repede daca il punem intr-o punga de plastic si il scufundam in apa calda.

Icrele taiate se repara cu un albus de ou.

Comentarii (6)

02.02.2013, 15:49

Bune sfaturi!

02.02.2013, 19:35

06.02.2013, 12:46

Multumesc pentru aprecieri!!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia