Susanul si beneficiile lui

Postat de ella 87 in Condimente pe 7 Feb 2013, 10:19

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Susanul si beneficiile lui

  Ele sunt considerate unele dintre cele mai vechi condimente din istorie. Sunt de doua feluri seminte albe si seminte negre.

  Potrivit www.whfoods.com, inca din anul 1.600 i.Ch se stie de existenta semintelor de susan. O legenda spune ca zeii consumau vin din seminte de susan. Se pare ca originea acestor seminte se afla in India, unde erau considerate un simbol al imortalitatii.

   Semintele de susan erau folosite din timpuri stravechi in Egiptul Antic si Babilon pentru a starni pasiunile; uleiul de susan era folosit in masajul erotic.
   Semintele de susan erau pisate si puse in hrana vitelor pentru a le spori fertilitatea.

  Uleiul din semintele de susan este frecvent folosit in bucataria asiatica. In Japonia, China si Coreea i se atribuie virtuti medicinale.  In Occident, uleiul din seminte de susan este folosit si la fabricarea sapunurilor si a produselor cosmetice

Beneficiile susanului:

  -ca un antioxidant , de reducere a colesterolului , prevenirea mahmurelii, tratament de infrumusetare, prevenirea stresului , de prevenire a cancerului , elimina constipatia.

   Este cunoscut a fi un puternic afrodisiac natural. Susanul contine estrogeni care poate stimula cresterea sanilor sau ca afrodisiac natural.

   Semintele de susan pot fi consumate ca atare in diverse preparate culinare sau pisate apoi adaugate in diverse salate, sosuri, placinte.

  Un sfert de ceasca de seminte, adica circa 36 de grame, ne asigura 74% din necesarul zilnic de cupru si 44% din cel de mangan. Cuprul are rol in procesul organismului de absorbtie a fierului, indeplinind si alte functii. Cuprul are proprietati antiinflamatorii si astfel ii ajuta pe cei care au artrita reumatoida.

  Daca doriti sa va imbogatiti organismul cu vitamine si minerale, va recomand sa preparati un inlocuitor de sare. Se amesteca 5 linguri seminte de susan, cu 3 linguri seminte de in si 2 linguri de alge marine rasnite. Daca nu aveti alge marine, le puteti inlocui cu o lingura de sare de mare, prajita in prealabil intr-o tigaie uscata. Amestecul se pastreaza intr-un borcan inchis bine.

    Mai pot fi macinate in rasnita si asociate cu miere, dimineata pe stomacul gol o lingurita de seminte macinate si una cu miere, aduce un aport de calciu si dupa cum am scris multe alte beneficii.

    Consumate moderat, dar regulat, semintele de susan vor aduce organismului dumneavoastra aportul necesar de fibre.

    Va recomand sa le macinati, si sa le adaugati in bomboane sau prajituri raw vegane, in diferite sosuri si dressinguri, in salate. In cele din urma, si cel mai important, este modul In care manânca semintele de susan. Crude!

 

Sanatatea poate fi gustoasa!

Comentarii (4)

07.02.2013, 10:24

Adevărul este că noi folosim doar din cel cu seminţe albe, cel puţin cât ştiu eu. Combinaţia cu miere este foarte bună, iar la drum, e binevenit oricând un covrig cald cu susan.

07.02.2013, 10:29

daaa sunt deliciosi

07.02.2013, 10:48

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!