lacrimioara

1

Bucataras
incepator

barcelona

Bucataras din 19.09.2010

RETETE77
PRIETENI53
Retete

Prajitura frageda cu mere

In Prajituri la 28 Oct 2010

Merele se curata, se dau pe razatoare si se pun cu zaharul si untul la calit si se calesc pana scade zeama. La final punem scortisoara. Se lasa la racit si ne ocupam de foi. Amestecam faina cu untul pana se faramiteaza, adaugam zaharul, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie si ouale...

Tarta de ceapa

In Pizza la 21 Oct 2010

Se taie ceapa marunt se pune la calit cu cartoful ras pe razatoare se caleste in unt. Intre timp batem ouale ca la omleta, se adauga faina, smantana sau laptele. Dupa ce s-a calit ceapa cu cartoful lasam putin sa se raceasca si apoi amestecam cu ouale. Se pune sare, marar,piper. Punem...

Salata de boeuf

In Salate la 17 Oct 2010

morcovul ,cartofii,parstanacul,pieptul,oule se fierb, oule le lasam mai putin si le scoatem si le punem in apa rece si cartofii cu tot cu coaja ii fierbem le scoatem pe rand cum fieb le probam cu furculita dupa ce au fiert le lasam la racit. Dupa ce s-au racit le taiem marunt pe toate...

Tocanita de cartofi cu carnat

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2010

Punem uleiul la incalzit ,punem carnatul putin la prajit dupa care adaugam ceapa, lasam la calit pana se sticleaza adaugam ardei si morcovi lasam putin la calit si apoi punem 1 lingurita de boia dupa care adaugam cartofii si apa cat sa ii acopere, sare, piper, foaia de dafin.Se lasa la fiert pana...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 17 Oct 2010

Se pun legumele la fiert, morcovul si pastarnacul date prin razatoare, ceapa si ardeiul tocate marunt. intre timp facem perisoarele: amestecam carnea cu painea inmuiata ,punem orezul spalat,oul,smantana,sarea, piperul,parunjelul,si ceapa ramasa. facem perisoarele si cand legumele au fiert...

Prajitura desteapta cu ciocolata alba

In Prajituri la 12 Oct 2010

Galbenusurile se separa de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si ciocolata alba topita ,faina si laptele. Albusurile se bat spuma tare si amestecam cu compozitia de la galbenus. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava se baga la cuptor 1 ora primele...

Tarta cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si zaharul si se lasa la dospit 10 minute. Intr-un bol punem faina sarea si uleiul, drojdia si restul de apa si framantam pana ce devine un aluat elastic, lasam 30 minute la dospit. Dupa ce aluatul a dospit il punem  in forma de tarta unsa cu ulei,...

Pizza de casa

In Pizza la 12 Oct 2010

Se face coca punem faina intr-un bol o amestecam cu praful de copt si framantam cu apa calduta dupa care punem uleiul, praful de sare si framantam cu apa calduta pana devine un aluat elastic,il lasam 30 minute sa stea. intre timp taiem ardeiul carnatul si toate  ce trebuiesc taiate....

Tocana de legume

In Mancaruri de legume la 10 Oct 2010

Se prajeste ceapa cu morcovul razalit,dupa care se adauga ardei, dovlecelul, parstanacul si orezul care in prealabil a stat in apa, se lasa la calit 15 minute dupa care se adauga sosul de rosii si 2 pahare de apa. se lasa la fiert pana fierbe orezul si scade putin se pun foile de...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 8 Oct 2010

Se pun oasele la fiert  (se poate pune si carnita de vita la fiert cu oasele si cand a fiert se taie bucatele si se pun in ciorba)eu nu am avut si am pus numai oase dar a iesit buna, cand incep sa fiarba se spumeaza si ne ocupam de restul. Taiem gogosarul marunt ,morcovul il dam prin...

Langosi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2010

Se fierb cartofii. Dupa ce au fiert se zdrobesc ca pt pireu se lasa putin sa se raceasca dupa care adaugam faina. Dizolvam drojdia in apa calduta si turnam peste faina si cartofi si framantam cu apa calduta pana devine un aluat normal. Lasam la dospit in loc caldut 35 minute dupa ce a dospit...

Cornulete sarate

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2010

Se pune drojdia cu putin lapte la dospit,dupa ce a dospit se pune peste faina si se amesteca cu restul de ingrediente: untura,sare,laptele caldut cate putin pana devine un aluat elastic. La sfarsit punem o mana de ulei ca sa-l modelam mai bine. Il lasam la dospit 35 minute si cand a...

Salata cu ton

In Salate la 27 Sep 2010

salata se spala, se taie (eu o cumpar gata spalata si taiata) morcovuL se da prin razatoare,ceapa si  se taie felii, rondele, se amesteca  toate cu putin ulei de masline otet si sare  deasupra se pune o conserva de ton dupa care se orneaza cu rosia taiata  si porumbul...

Pastrav la cuptor

In Pastrav la 26 Sep 2010

pastraviI se spala se curata se sterg cu hartie de bucatarie de apa, se condimenteaza  se umplu cu feliI de lamaie ,usturoi taiat feli, se ung cu boia si se pun in tava cu uleiuL  de masline se introduc la cuptor 40 minute la 200 grade.

Cornulete cu dulceata

In Prajituri la 23 Sep 2010

untul impreuna cu branza philadelphia la temperatura camerei se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga faina. O sa iasa un aluat moale care se pune in folie si se da la frigider 2 -3 ore. Se scoate coca se imparte in 3 si se intinde patrat. Se taie patratele mici se pune dulceata si se...

Pui pe sare

In Pui la 22 Sep 2010

Puiul se spala bine eu il cumpar din supermarkat, daca e de casa e mai bun, se condimenteaza cu condiment . Atentie, nu se mai pune sare pe el pt ca isi ia din  sarea care se pune in tava. Se umple puiul cu legume, adica cartoful taiat, morcovul, usturoiul, ceapa. Se pune sarea in tava...

Dovlecei pane

In Mancaruri de legume la 21 Sep 2010

Taiem dovleceii.  Eu i-am taiat de-a lungul ca nu am rabdare ca sant mai subtiri si merge mai repede de-a lungu numai sa taie cutitul bine. Dupa ce i-am taiat i-am pus pe farfurie pe rand am presarat sare deasupra pe fiecare apoi i-am lasat 30-40 minute sa se inmoaie cu sarea. Apoi i-am...

Afisate 61 - 77 din 77 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Fartons (bastonase pufoase)

publicat la 09.02.2013

Prajitura cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Retete preferate
Fursecuri asortate

Voturi:55

piersicute

Voturi:33

Tort cu visine

Voturi:43

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]