Mamaliga cu sos de rosii in straturi

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2010 | 12569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • unt cat o nuca
  • supa de pui sau de legume
  • apa
  • malai
  • 300 g telemea de vaca
  • 100 g bacon
  • 100 g sunca
  • 4-5 rosii
  • 150 g parmezan
  • 1 ardei gras rosu
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu sos de rosii in straturi:

Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in unt.Intr-un ceaun pregatim mamaliga astfel:se pune apa, supa , un praf de sare si lasam sa dea in fiert.Se adauga ceapa calita si apoi malaiul amestecand continuu.Se lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 min.

Separat curatam rosiile de coaja si le dam prin razatoare apoi le calim in putin unt pana scade zeama.

Intr-un vas termorezistent, uns si tapetat turnam in straturi jumatate din mamaliga, netezim cu ajutorul unei spatule si apoi punem jumatate din telemeaua rasa, baconul  si sunculita taiate felii subtiri si la finalrestul de mamaliga.Peste ultimul strat de mamaliga se pune sosul de rosii, restul de telemea si presaram parmezanul ras.Decoram cu fasii subtiri de ardei gras si dam la cuptor pentru circa 40-45 min.Inainte de servire lasam sa se raceasca circa 10 min. si asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu sos de rosii in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete