Urdoaice rumene si pufoase

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2010 | 36225 vizualizari

 

Moi,pufoase ,aromate cu urda si marar din romania, iar pe deasupra pregatite si de mama mea. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 4 oua +1 pt uns
  • 320 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie  de la 2 lamai
  • 3 vanilii
  • Umplutura:
  • 7oo g urda proaspata
  • 2 oua
  • putina sare(un varf de cutit)
  • 2 vanilii
  • 6 linguri zahar
  • marar verde tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urdoaice rumene si pufoase:

Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit.

Umplutura:

urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin.

Cand coca a crescut  si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se taie in patrate de 12/12 aproximativ , se pun cate 2 lingurite din compozitia de umplutura  si se strang bine colturile, se unesc .Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu ulei si faina dupa care se mai lasa sa creasca 30 minute. Se ung cu oul batut  bine  si se pun in cuptor pt 30 minute la 160 grade.

Sunt minunate, iar daca se pastreaza in punga de plastic sau un vas acoperit cu capac ermetic ,a doua zi vor fi si mai moi si mai pufoase.

Ps:Se pot servi atat ca desert cat si ca mic dejun sau aperititve

Daca ti-a placut reteta noastra "Urdoaice rumene si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

babi5 1

22.05.2013, 10:43

Buneeeeeeeeeeee!! cine are masina de pine cu masina cine nu cu mina

reisnaor_2006 1

29.09.2014, 13:54

Giana 1

07.11.2014, 16:46

Buneeee, asta fac maine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu urda