Tocanita cu carne de vitel

de adriana65 in Vita, 8 Mai 2009 | 14196 vizualizari

 

O mincarica delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vitel
  • 150 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 2 linguri faina
  • 1 cub Knorr cu gust de vita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vitel:

 Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga boiaua de ardei, sare, piper, pasta de ardei iute, apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugand cate putina apa, cand scade lichidul. Intr-un castron se freaca faina cu cca 200 ml apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu formeze cocoloase, apoi se toarna peste carne, adaugand si apa, daca este necesar. Se lasa sa fiarba cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se pune smantana;se potriveste gustul cu sare si se presara patrunjel verde tocat. Tocanita se serveste cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel