Paine Trandafir

de nadina73 in Piine, 2 Mai 2010 | 4613 vizualizari

 

la cat de bine a aratat,sa topit rapid

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 apa
  • 100 unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Trandafir:

Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul brun apoi se amesteca cu faina ,untu topit,uleiul ,oul si sarea.

Se pune toate in masina de paine si se lasa la framanta si dospit

Dupa ce a dospit se soate din masin de paine se se imparte aluatu in 16 parti egale

Se formeaza bilute din fiecare bucatica(16) si apoi se pune in tava unsa cu ulei ,se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se pune la cuptor 30-35 minute la 160 grade

Se unge cu ulei si se presara  zahar brun (susan,mac )inainte de a pune la cuptor,eu am uitat sa ung la incept si am pus mai la sfarsit,dar daca se pune de la inceput se rumeneste si mai frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nadina73 1

03.05.2010, 18:29

medioto ce sa mai zic

nadina73 1

03.05.2010, 18:29

multumesc gaby ,intradevar daca drojdia e buna si creste foarte bine

Andra_Constantinescu 1

21.12.2014, 20:40

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman