Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

de Sylvia in Pizza, 5 Mai 2010 | 7779 vizualizari

 

Mi-a venit ideea sa fac acesta pizza dupa ce am vazut o reclama la tv cu o pizza cu o coroana generoasa de branza .

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie amestecat cu lapte  caldut si zahar,
  • 2 linguri ulei de masline, putina sare, lapte pentru framantat
  • Pentru compozitie avem nevoie de : 
  • 2 linguri sos de rosii,
  • oregano,
  • mozzarella ,
  •  cascaval,
  • sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  ,
  • cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine,
  • o mana de masline negre,
  • optional ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza:

  Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte  caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa  cat de fraged iese;

    Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella , cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  , cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.

    Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor. Am facut un blat mai mare ca sa pot rula apoi coroana.

    Am aranjat pe marginea blatului de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase .  Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul.

   Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano.

  Se coace  timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor.  

  A iesit super buna,  aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alexa1980 1

06.05.2010, 18:05

excelenta..preferata mea cea cu ciuperci

Sylvia 1

06.05.2010, 20:56

Alexa si mie imi place tare si cea simpla numai cu mozzarella si ciuperci
Epurasha

Bya Ralu 1

23.01.2013, 22:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu cartofi noi