Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala

de Bya Ralu in Ciorbe, 27 Noi 2012 | 27445 vizualizari

 

Bucura-te de gustul autentic al ciorbei ardelenesti de porc! O reteta traditionala, plina de savoare, care imbina carnea de porc frageda cu legume proaspete si condimente aromate. Descopera cum sa prepari aceasta ciorba delicioasa pentru mesele in familie!
Pentru aceasta Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de porc, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, bors.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala
  • carne de porc
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa alba
  • 1 buc pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura de bors maggic cu smantana
  • tarhon
  • vegeta,piper,leustean
  • 1 lingura faina
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala:

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala

Se pune carnea de porc in apa la fiert. Legumele se dau pe razatoarea mare, ardeiul il taiem cubulete, iar ceapa o dam pe razatoarea mica si le punem in ulei de masline la calit. Se adauga 1 lingura de orez, se lasa cateva minute dupa care se adauga totul in oala de ciorba, adaugam si 2 linguri de vegeta, leustean si piper alb. Carnea cand a fiert se scoate si se taie cubulete. Intr-un castron se pune 1 lingura de faina, se subtiaza cu apa, dupa care se adauga cate 1 polonic de ciorba, se amesteca incet, se adauga si smantana si borsul maggic. Se adauga compozitia in oala de ciorba amestecandu-se incet. Se adauga tarhonul si putin otet(din tarhon). La sfarsit punem patrujelul proaspat.

Incearca si reteta de Lucicos sau ciorba de varza ardeleneasca sau Ciorba de miel, reteta ardeleneasca.

Iti recomandam si Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat, o bunatate de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu ou