Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Feb 2018 | 29445 vizualizari

 

 Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica, un desert simplu si gustos.
Strudelul cu mere este un desert clasic si indragit, apreciat in toata lumea pentru savoarea sa. Aluatul de casa, umplut cu mere aromate, scortisoara, ofera o combinatie delicioasa de texturi si arome care cuceresc orice iubitor de dulciuri. Acest desert se poate servi cald, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau o lingura de frisca, pentru o experienta gustativa de neuitat. Fie ca il prepari pentru o ocazie speciala sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita, strudelul cu mere este alegerea perfecta pentru un desert rafinat si reconfortant.
Pentru Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, ou, mere, zahar. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica
  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca.500g)
  • Pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguei faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica:

Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica

Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.  

Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi  transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).  

Pentru foi: 

Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.  

  Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi.       Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.

  Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:  

   Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara  pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.  

Asamblare:    

 Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.  

  Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.

Incearca si reteta de Strudel cu visine si zmeura, cu aluat fraged de casa sau varianta de Strudele de post cu mere, foarte gustoase.

Iti recomandam si reteta de Strudel cu branza si stafide.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale