Dulceata de capsuni reteta

de Rocsi in Dulceata / Gem, 9 Iun 2011 | 7146 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Azi va dau si dulceata;)))

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2,500 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,700 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.

apoi le luam si le indepartam coditele.

intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.

asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.

il fierbem pana se ingroasa putin,eu l-am fiert cam 20 de minute.

apoi dam drumul la capsunile intregi,peste sirop.

lasam sa inceapa sa fiarba,timp in care adunam spuma ce se formeaza.

lasam sa fiarba la foc potrivit,timp in care tot invartim cu o lingura de lemn.

cand a scazut cam pe jumatate ,adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram.

mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.

borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.

asezam dulceata fierbinte in borcane.

infiletam capacele bine si  punem 10 minute borcanele cu gura in jos.

apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .

a 2a zi le ducem la un loc racoros si rece.

as fi vrut sa imi iese cu mai multa zeama,dar cred ca trebuia sa fac putin mai mult sirop,ori au fost capsunile prea coapte .(adevarul ca au fost foarte coapte).

dar a iesit grozav de buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata si gem de caise