Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

de mirela0911 in Pui, 6 Mai 2018 | 8866 vizualizari

COMENTARII (18)

Lau 1

06.05.2018, 19:30

Prima servita

vasimur 1

06.05.2018, 19:35

MotanLaOale 1

06.05.2018, 19:36

RODIMUR 1

06.05.2018, 19:56

Fix pe placul meu!

- Andreea - 1

06.05.2018, 20:01

Valclaudia 1

06.05.2018, 21:29

grozava idee pentru un pranz in familie!

katty 1

06.05.2018, 22:22

Minunat!

kytz 1

07.05.2018, 06:28

Un meniu perfect!

xana 1

07.05.2018, 12:36

dantes 1

07.05.2018, 12:39

Bun!

Rahela Velicu 1

07.05.2018, 12:48

Oana 1

07.05.2018, 16:26

Ce bine arata!

miki_a 1

07.05.2018, 17:03

Super!

mihaelar63 1

07.05.2018, 19:00

Interesanta combinatie POsibil ca eu as fi aromatizat cu carnat preparatul de la inceput

Rocsi 1

07.05.2018, 20:27

Pai mai trebuie sa incercam chestii noi, cat de cat apropiate de gustul nostru, ca poate ne plac si mai schimbam si noi cate ceva! Bun, bun, bun!

Merisor 1

08.05.2018, 10:15

Ce papa bun!

oanapl 1

09.05.2018, 21:39

Delicios!

VictoriaPaduret 1

11.05.2018, 08:45

Din ceea ce am văzut la arabi, cous-cous nu se fierbe, ei au o oală specială, cous-cousieră, cu o strecurătoare deasupra. În oala propriuzisă se fierbe carnea și legumele, iar în strecurătoare se pune cous-cous-ul frecat cu puțin unt. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă conținutul din oală chiar 2-3 ore. Astfel granulele se fierb la aburi și preiau aroma conținutului din oală. Din când în când se ia strecurătoarea deoparte și se amestecă în cous-cous. Se servește cu cous-cousul pus în farfurie și deasupra o parte din cele fierte în oală, alături de un sos de roșii sau sos alb, de regulă picant.
Se poate și ca în rețeta prezentată, dar peste cous-cous se pune în supa clocotită, se acoperă vasul cu capac și se ia de pe foc. Nu am văzut nici în Algeria, nici în Tunisia ca cous-cous-ul să se prăjească înainte de a fi gătit, dar se freacă cu unt pentru a nu aglomera granulele să se facă cocoloașe.
Este într-adevăr foarte gustos.
Eu prepar cous-cous cu apă clocotită (supă) pusă deasupra, acopăr cu capac și las până se înmoaie granulele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu legume mexicane