Gogosi

de baby_ktalyna in Dulciuri, 16 Oct 2013 | 3668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 ml linguri ulei
  • cca 550 g faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina se cerne,drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu 1 lingura de zahar,restul de zahar se amesteca cu faina,esenta de rom coaja de lamaie sau portocala,zaharul vanilat,ouale apoi  drojdia amestecata cu laptele.

Se framanta aluatul iar treptat se adauga uleiul.Framantam pana uleiul se incorporeaza bine si aluatul devine nelipicios.

Se lasa acoperit la loc caldut pentru aprox. o ora jumate apoi  intindem,o foaie nu prea subtire.(pana uleiul este incins pentru prajire gogosile se lasa la odihnit) se prajesc la foc mic se pun cu partea de sus  in uleiul incins.Se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogoşi pufoase