Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat

de Bucataras Medi in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 13672 vizualizari

 

pentru "Saptamana barbatilor care gatesc"
Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat
O reteta delicioasa si reconfortanta, perfecta pentru a va indulci micul dejun sau gustarea de dupa-amiaza.
Cu instructiuni simple si ingrediente de baza, veti putea sa va bucurati rapid de aceste delicii acasa.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat:

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa coaja de lamaie
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru prajit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat:

Cum se prepara Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat:

Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml).

Cernem faina.

Facem o adancitura in mijlocul fainii  si punem amestecul de lapte cu drojdie.

Lasam la crescut circa 10 min.

In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.Adaugam restul de lapte(caldut).

Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.

Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.

Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.

Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.

Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.

Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.

Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).

Pofta buna!

Va propunem si reteta de Gogosi simple si cea de Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

Va mai recomandam si reteta Gogosi cu branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase