Hamburger/Cheeseburger

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2011 | 9605 vizualizari

 

Ce bine este sa te rasfeti uneori si sa-ti pregatesti o masa delicioasa precum cea de la fast food insa mult mai sanatoasa!

In plus, nu costa foarte mult toate ingredientele si iti poti pune in hamburgerul tau orice doresti, in cantitati cat mai generoase.

Eu am facut atat hamburgeri cat si cheeseburgeri. Merita sa incercati oricare din variante!

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • cateva chifle;
  • Pentru chiftele:
  • 200 gr carne tocata de porc,
  • 100 gr carne tocata de vita,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • boia dulce.
  • Pentru garnisire:
  • 150 gr varza alba (pregatita pentru salata cu ulei, otet si sare),
  • 2 ciuperci,
  • 4-5 felii de cascaval,
  • rondele de ceapa,
  • felii de rosie,
  • sos de maioneza cu usturoi si verdeata,
  • ketchup.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger/Cheeseburger:

Am facut intai chiftelele amestecand carnea cu oul si condimentele. Le-am modelat (de preferat mai late pentru ca se mai strang la copt) si le-am asezat pe grill-ul uns cu putin ulei. Le-am rumenit bine pe ambele parti si le-am scos pe un servetel.

Am taiat rosiile felii subtiri, ciupercile le-am feliat si le-am copt putin pe grill.

Pentru hamburgeri am taiat chiflele si le-am umplut cu cate o chiftea, salata de varza, felii de ciuperci si de rosii, rondele de ceapa, ketchup si maioneza.

Pentru cheeseburgeri am adaugat la cele de mai sus si cate o felie de cascaval.

Am servit alaturi de hamburgeri/cheeseburgeri un pahar de bere rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger/Cheeseburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne (polpettone)