Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

de Bucataras in Mancaruri de legume, 18 Oct 2019 | 19272 vizualizari

 

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti (piperchi = ardei, targasiti = prajiti) cu rosii si cu branza, care se prepara in bucatariile machidonilor si pentru care iti trebuie doar cateva ingrediente: ardei, rosii coapte si o branza buna. Eu m-am inspirat din reteta lui Razvan Exarhu de Piperchi, pregatita cu gogosari, care sunt mult mai gustosi decat ardeii grasi sau capia. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
  • 1 kg ardei capia/gogosari
  • 1 kg rosii
  • 50 g de unt
  • sare, piper
  • telemea veche
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii:

Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.

Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de obicei piperchi. Dar, dupa parerea mea, untul ii da mai multa savoare mancarii, plus ca are si o densitate calorica mai mica decat a uleiului vegetal. ;)

Curata rosiile de coaja si taie-le tot in bucati mari. Le pui in tigaie peste gogosari, cand acestia sunt usor rumeni. Condimenteaza cu sare si piper.

Lasa la fiert cat sa se inmoaie rosiile, apoi pune mancarea la cuptor inca 45 min la foc moale.

La final pune branza sfaramata peste mancare, presara si putina verdeata si poti trece la masa.

Ceea ce am facut si noi, ca prea buna mancarica am gatit.

Daca mai ai rabdare, Exarhu recomanda sa se manance mancarica de gogosari si rosii a doua zi, rece.

Serviti cu paine de casa. Recomandam si tocanita de ardei sau tocanita de ciuperci


Daca ti-a placut reteta noastra "Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piperchi (reteta video)