Pizza

de JulyCris in Pizza, 13 Ian 2014 | 3023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta(minerala)
  • 25 gr drojdie proaspata sau o lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura miere sau zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • Pt Umplutura
  • salam,sunculita,ciuperci,masline,ardei,cascaval ras, etc
  • sos de rosii sau ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Intr-un bol se pune faina impreuna cu apa calduta, sarea si dupa caz, drojdia uscata (ca atare) sau proaspata. Daca se foloseste drojdie proaspata se pune intr-un pahar cu o lingurita de zahar si se dizolva cu putina apa (din cei 250 ml se folosesc 50 ml), iar apoi se adauga in faina. Se amesteca bine cu mainile, apoi se adauga uleiul treptat. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de bol, apoi il acoperim cu un servet curat si se lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce s-a dospit aluatul, pregatim doua (2) tavi de pizza cu putin malai (se pune ca sa nu se lipeasca) si se intinde aluatul cu mainile. Se pune sosul de rosii, apoi umplutura (dupa gusturile fiecaruia) si se baga la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt