Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa
Daca ai carne de calitate nici nu este nevoie de prea multe artificii pentru a obtine o masa delicioasa. De data aceasta am avut partile carnoase [ picioare , piept ] de la o rata crescuta la curte.
Cum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa
Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate .
Curatati cartofii si taiati rondele .
Se incinge o tigaie antiaderenta .
Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa se prajeasca .
Imediat se va elibera grasimea proprie a ratei . Nu mai este nevoie de nici o alta grasime sau ulei pentru prajit .
Prajiti cateva minute bucatile de carne pe ambele parti .
Se transfera carnea intr-o tava .
Incingeti cuptorul la 180 grade4 .
Peste vcarne se stoarce zeama proaspata d ela o lamaie . Sarati si piparati .
In grasimea [ in care ati prajit rata ] prajiti usor cartofii pe ambele parti . Sarati cartofii,
Cartofii se distribuie sub bucatile de carne .
Se da tava la la cuptor cam 15 minute pana carnea se rumeneste frumos .
La servire decorati preparatul cu frunze de patrunjel si cu rondele de ardei iute .
Serviti rata cu cartofi cat este calda alaturi de salata preferata. Recomandam si rata cu portocale sau stufat de rata.
Pofta buna !
1
Grasimea ramasa de la prajit am pus-o intr-un borcanel si va fi folosita la cartofi copti .
2
Avem noi o bunicuta unguroaica, mama unor prieteni care la aceasta mancare ii spune ,, Un rata rosu "":D
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult