Salata de boeuf

de RODIMUR in Salate, 20 Noi 2017 | 16629 vizualizari

COMENTARII (48)

RODIMUR 1

20.11.2017, 20:42

Îți mulțumesc frumos, Cătălina pentru aprecieri!

Adi 1

20.11.2017, 20:43

Foarte buna!

RODIMUR 1

20.11.2017, 21:03

Mulțumesc frumos, Adi!

mirela0911 1

20.11.2017, 21:18

Foarte buna e si ai decorat-o minunat!

RODIMUR 1

20.11.2017, 22:08

Mulțumesc frumos, Mirela, pentru aprecieri!

cristinutanicolita 1

20.11.2017, 22:37

Foarte buna!

RODIMUR 1

20.11.2017, 22:47

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

Panacris 1

22.11.2017, 21:24

Așa zic și eu, dacă e boeuf, e cu carne de vită

RODIMUR 1

22.11.2017, 21:36

Perfect, Cris! Mă bucur că ai aceeași opinie...! Mulțumesc!

dantes 1

24.11.2017, 13:47

La Ancuta 1

15.12.2017, 21:34

ce pofta mi-ai facut

RODIMUR 1

15.12.2017, 22:52

Mulțumesc frumos, Dante!

RODIMUR 1

15.12.2017, 22:53

Mulțumesc frumos, Ancuța!

Sidy 1

20.12.2017, 07:26

Cred ca nu ar exista sarbatori daca pe masa romanilor nu ar fi salata boeuf ! Incerrca sa adaugi in ea cateva oua fierte sa vezi ce succes vei avea !Nu ca asa cum e nu s-ar manca...

navidad_2017 1

03.01.2018, 12:50

Exceptional totul, de la introducere, pana la "Tips-uri"! In caietul (cahiere de recette) strabunicii mele (austriaca, "scolita" in Franta) exista o reteta de "salate de boeuf", care se facea ptr dejunul in familie din carnea de vita si legumele (numai morcov, pastarnac, radacina de telina si praz) fierte, ramase dupa ce se prepara Consomme-ul ptr o masa festiva sau cu invitati; se taiau cuburi mai maricele, impreuna cu cornichons, capere, anchois si se asezonau mai ales cu vinaigrette, rar cu maioneza.

RODIMUR 1

03.01.2018, 13:02

Mulțumesc frumos, Sidy! Am urmat sfatul tău la salata a la russe!

RODIMUR 1

03.01.2018, 13:06

Mulțumesc frumos, Navidad! Eu țin mult ca rețetele să fie respectate întocmai. Invențiile culinare se pot referi la aspect, la decor, la unele mici modificări referitoare, cel mult, la cantități, din motive care țin de dietă sau de sănătate... În momentul în care schimbi unele ingrediente, trebuie să schimbi și numele rețetei, să găsești altul și atunci este foarte bine. Devii inventator/creator culinar. Ceea ce este minunat!

navidad_2017 1

03.01.2018, 13:39

Aveti perfecta dreptate! Din acest motiv scriu ca introducerile la retetele Dvs sunt exceptionale si la fel de valoroase, ca si retetele in sine (nu numai gustoase, dar si f bine structurate si f bine explicate!). Am mentionat totusi si reteta din caietul strabunicii (scrisa in franceza, pe 31 dec. 1901!), in sensul de "cate bordeiuri, atatea obiceiuri"... Inca o data "bravo" !

RODIMUR 1

03.01.2018, 13:52

Mulțumesc frumos, Navidad! Apreciez foarte mult rețetele vechi, iar această rețetă din caietul bunicii, despre care scrieți, face parte dintre ele. Chiar mi-ar plăcea mult să o am în franceză...Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

navidad_2017 1

03.01.2018, 14:34

Am vorbit cu Tata si mi-a promis sa caute/transcrie reteta. La noi in familie se face traditional si obligatoriu aceasta salata (specialitatea Tatii!), intotdeauna ptr Reveillon, in alternanata cu o alta, de "langue de boeuf" (din acelasi caiet, si recomandata ptr cazul ca ptr Consomme s-ar fi folosit limba si oase, in loc de carne de vita); in aceasta reteta se adauga si "les echalotes et persil" taiate fin, dar nu se pun cornichons (zice Tata! ).

RODIMUR 1

03.01.2018, 15:15

Mulțumesc frumos, Navidad! Abia aștept să aflu această rețetă și de altfel, cât mai multe rețete vechi și originale...

cristinadanci 1

20.12.2023, 20:38

Super

cristinadanci 1

20.12.2023, 20:38

Super

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de gogonele verzi