Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb

de Gergiana S in Pui, 8 Feb 2014 | 36250 vizualizari

 

Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb  este una din preferatele mele.Se face repede, cu ingrediente putine si cel mai important este foarte gustoasa.Nu stiu daca asta este reteta originala, insa asta e reteta pe care eu o fac de mult timp si de care sunt tareee multumita.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb
  • 1 piept de pui
  • 250 ml smantana lichida
  • 1 cutie de ciuperci(puteti folosi si ciuperci proaspete)
  • 50 ml vin alb (optional)
  • sare, piper alb
  • 2 lg ulei (sau unt)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb:

Cum se prepara Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb

Pieptul de pui se spala, si se portioneaza(ca pentru snitele sau fasii).Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita, punem 2 lg de ulei, si dupa ce acesta s-a incins adaugam bucatile de pui, si le rumenim pe ambele parti.(daca hotarati sa folositi vin, acum este momentul sa il adaugati).Cand sunt gata le scoatem pe un servetel pentru a elimina excesul de ulei.

Ciupercile tocate, le calim 2-3 minute in uleiul in care am prajit puiul.Adaugam apoi bucatile de carne, calim impreuna.Tragem tigaia de foc si adaugam smantana.Amestecam bine si punem din nou pe foc, lasam sa dea un clocot impreuna si GATA!

Se serveste calda cu orez simplu sau salata de rosii

Recomandam si pui piccata

TIPS-URI

1

merge de minune langa cartofi gratinati

Daca ti-a placut reteta noastra "Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.02.2014, 21:58

Mmmm ce imi place

laura_n 1

10.02.2014, 18:01

si mie imi place! de ce ii spune scalopina?

Gergiana S 1

10.02.2014, 18:10

Laura, sincer nu stiu de ce ii zice scalopina...Eu asa am mancat-o prima data la restaurant acum multi ani pana sa incep sa o gatesc.Sub denumirea asta o stiu
Daca totusi stie cine sau o sa aflu intre timp te anunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu amestec mexican si ciuperci