Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla

de ela in Pui, 22 Dec 2010 | 84009 vizualizari

 

 Încântă-ți papilele gustative cu o tocană delicioasă de cartofi cu piept de pui, o mâncare comfort food cu arome bogate și texturi îmbietoare. Această rețetă simplă și sățioasă combină gustul cremos al cartofilor cu suculența și savoarea pieptului de pui, pentru o masă satisfăcătoare și reconfortantă. Gătită într-un sos aromatic și condimentat, această tocană este perfectă pentru cinele de familie.
Pentru Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, ardei gras, piept, boia, suc de rosii. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla
  • 1,5 kg cartofi albi,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei rosu,
  • 1 ardei galben capia,
  • 1 piept de pui mai mic,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta,
  • patrunjel,
  • marar,
  • 2 morcovi,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 150 ml suc de rosii sau bulion de casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla:

Cum se prepara Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla

Curatam ceapa,ardeiul la fel,ii scoatem si semintele si punem totul in robot si maruntim. Curatam morcovii si ii taiem rondele.Punem putin ulei in ceaun si adaugam legumele, punem si putina apa si lasam pe foc 5 minute.

Taiem pieptul de pui (dezosat) cubulete si le punem in ceaun, peste legume, acoperim cu apa si lasam pe foc 15 minute.

Curatam cartofii, ii taiem cubulete  si ii adaugam in ceaun si mai lasam pe foc 30 minute. Saram, piperam, punem putina vegeta, adaugam boiaua si bulionul.

Tocam marunt patrunjelul si mararul si le presaram deasupra dupa ce am oprit focul.

Servim cu Muraturi taranesti sau cu Gogosari marinati cu ceapa. Poti incerca si reteta de Tocana de galbiori, foarte gustoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

feliciana_maria_1209 1

28.12.2010, 20:10

ma scuzati.am gasit raspunsul la ustensile de bucatarie.multumesc oricum.si scuzati daca v-am uimit(in sens negativ)cu intrebarea mea

ela 1

28.12.2010, 23:25

Feliciana am scris aici despre ceaun(tuci) http://www.bucataras.ro/articole/11034/ceaunultucicum-sa-il-intretinem-ca-sa-ne-putem-bucura-cat-mai-mult-timp-de-el.html cred ca ai gasit deja articolul dupa cum am inteles,nu este nimic daca erai neclara in privinta ceaunului,daca este vb despre tuci,cat traiesti inveti

RalucaCotin 1

13.08.2019, 20:00

Acum o încerc și eu rețeta! Arată foarte bine! Spor la gătit dragi gospodine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pranz contra cronometru