Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete

Briose Devil's food

In Prajituri la 11 Mar 2011

Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose Incalzeste cuptorul la 180 C Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de...

Paine cu ceapa rosie

In Piine la 5 Mar 2011

Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa...

Mancare de cartofi cu pui si usturoi

In Pui la 5 Mar 2011

Taie usturoiul feliute Incalzeste uleiul bine  Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare  parte sa prinda putina culoare Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac...

Copilaria intr-o farfurie: Colarezi

In Mancare copii la 5 Mar 2011

Amesteca laptele cu zaharul, sarea si pune-l la fiert Pune faina intr-un castron si amestec-o cu apa cu mana. Freaca Coca formata intre degete si formeaza bucatele de coca.  Poti pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cat de mari vrei sa fie bucatile de coca Cand laptele...

Supa de rosii cu radacinoase de iarna

In Supe la 2 Mar 2011

Curata toate legumele si taie-le julienne (bastonase). Ceapa tai-o marunt. Intr-o oala de 3 l incalzeste uleiul Pune ceapa si caleste-o putin. Adauga legumele si caleste-le si pe ele cam 5 minute. Ai grija sa nu se arda.  Pune apa, oregano si niste sare. Lasa la foc mare...

Pui cu mazare si menta

In Pui la 28 Feb 2011

Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile. Adauga ceapa, Amesteca Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa. Adauga mazarea congelata si amesteca putin Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune...

Biscuiti Oreo de casa

In Prajituri la 28 Feb 2011

Incalzeste cuptorul la 180 C Pune foaie de copt in 3 tavi Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar) Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza mica. Adauga oul si continua sa amesteci pana ce se formeaza o coca mai faramicioasa  Ia cu o...

Paine frantuzeasca

In Piine la 28 Feb 2011

In prima zi Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine. Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura.  Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut. Lasa coca sa stea descoperita...

Savarine

In Prajituri la 22 Feb 2011

Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva. Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza Coca  care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora In timpul asta...

Cheesecake cu cacao

In Prajituri la 19 Feb 2011

 Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile. Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze...

Supa Toscana de naut

In Supe la 13 Feb 2011

Incalzeste uleiul si caleste putin ceapa, prazul si usturoiul (3-4 minute) Pune supa (a mea a fost direct din congelator, asa ca am asteptat sa se dezghete), rosiile, nautul si toate condimentele. Fierbe la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte (20 minute) Scoate 6 linguri de naut...

Ciocanele de pui cu miere

In Pui la 13 Feb 2011

Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul.  Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada. Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si...

Pui Vindaloo

In Pui la 13 Feb 2011

Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore. Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere  Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute Adauga carnea cu toata marinada si amesteca...

Paine Indiana Naan

In Piine la 13 Feb 2011

Amesteca drojdia cu mierea si  50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga...

Piept de rata in vid

In Rata la 9 Feb 2011

Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult!  Infasoara pieptul de rata in...

Briose umplute cu caramele

In Prajituri la 5 Feb 2011

Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca Adauga faina. Amesteca. Pune ciocolata si amesteca cu o lingura Pune compozitia in forme de briose. In fiecare briosa pune o caramea. din cele 18 Coace 15- 20...

Briose cu rozmarin si lamaie

In Prajituri la 5 Feb 2011

Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca. Adauga rozmarinul, scortisoara, praful de copt si faina. Amesteca bine Pune compozitia in forme de briose. Coace...

Briose cu migdale si merisoare

In Prajituri la 5 Feb 2011

Amesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute. Adauga ouale unul cate unul, amestecand. Adauga melasa si amesteca. Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca Pune laptele, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare. Pune ciocolata si amesteca usor. Pune hartii de...

Paine cu sofran si maghiran

In Piine la 5 Feb 2011

Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca. Pune...

Muschi de vita in sos italian

In Vita la 5 Feb 2011

Taie marunt ceapa si usturoiul Rade pe razatoarea mica morcovul si telina Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea (uscata cu prosoape absorbante) si prajeste-o la foc mare, pana ce devine aurie pe toate partile adauga ceapa si usturoiul si lasa sa se caleasca 3-4 minute adauga...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2011

Amesteca untul si branza. Adauga faina si amesteca. Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena. Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte) Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti...

Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat

In Prajituri la 30 Ian 2011

Cum se prepara Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Pune foaie de copt in tava Bate bine albusurile cu un praf de sare, pana spuma devine tare Amesteca galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta de vanilie cu mixerul...

Muschiulet de porc cu sos de capere

In Porc la 30 Ian 2011

Pune carnea la marinat in vin, ghimbir, usturoi si piper. Acoper-o cu folie de plastic si las-o minim 4 ore (sau peste noapte) Incalzeste cuptorul la 200 C  Scoate carnea din marinada si sareaz-o putin. Pune-o intr-o tavita si adauga 200 ml de zeama strecuarata de marinada Coace in...

Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

In Mancaruri cu carne la 23 Ian 2011

Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa: Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat. Se da jos blana si...

Supa crema de mazare uscata cu afumatura

In Supe la 22 Ian 2011

Incalzeste bine uleiul intr-o oala de 6 l Prajeste afumatura pana ce devine aurie Scoate afumatura si pune-o pe o farfurie In ulei pune mazarea si amestec-o 2-3 minute la foc mediu.  Adauga apa, ceapa si morcovii si fierbe la foc mic, pana ce mazarea e fiarta Strecoara ...

Cataif

In Prajituri la 21 Ian 2011

Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste. Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana...

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 16 Ian 2011

Salam de biscuiti reteta Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros  Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom. Pune biscuitii intr-un...

Muschi de vita cu sos de otet balsamic

In Vita la 16 Ian 2011

Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine. Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera) Intr-o...

Cassoulet – o mancare spectaculoasa

In Rata la 14 Ian 2011

Ziua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.   Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute,...

Biscuiti cu multa multa ciocolata

In Prajituri la 13 Ian 2011

   *  Intr-un castron amesteca bine faina, faina de ovaz si praful de copt     * Amesteca untul cu zaharul cu mixerul, 3-4 minute     * Adauga ouale unul cate unul, esenta si cacaoa, amestecand dupa fiecare.     * Pune peste...

Afisate 121 - 150 din 345 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]