Dea_Dea

5

Bucataras
senzational

Deva

Bucataras din 20.03.2013

RETETE431
PRIETENI269
Retete

Cordon Bleu

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2013

Pieptul de pui se taie felii ca la snitele. Se bate si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune o felie de sunca, cascaval , si se ruleaza. Se da prin faina, ouale batute , pesmet si se pun la prajit in uleiul incins.

Musaca de vinete si dovlecei cu frisca

In Porc la 31 Aug 2013

Tocam ceapa si punem la calit cu carnea, se lasa pana carnea isi schimba culoarea. Se adauga pasta de rosii, sare , piper, 150 ml apa si se lasa la fiert pana se leaga. Se taie vanata, dovlecelul si ardeiul felii. In vas de yena punem un rand de felii de vanata, un rand de felii de...

Covrigei sarati

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2013

Branza de vaci se amesteca cu sare. Se pune oul si se amesteca bine.Se pun 2 linguri de faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Continuam sa punem faina pe rand pana obtinem un aluat care il putem intinde. Se presara masa cu faina si se intinde foaie. Se taie covrigeii cu forma. se...

Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250

In Prajituri la 30 Aug 2013

Blat: Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se...

Cartofi EVANTAI

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2013

Se curata cartofii, se spala si se taie felii dar nu pana jos, ca sa nu se desfaca. Se amesteca uleiul cu boiaua, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Se dau cartofii prin amestecul de condimente si se pun in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptor 20-30 min.

Tarta TATIN

In Prajituri la 28 Aug 2013

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul. Merele se curata si se taie felii....

Tarta cu pere

In Prajituri la 28 Aug 2013

Untul se freaca cu 1 lingura de zahar si praful de sare, se adauga 1 lingura de faina . Se amesteca si se adauga oul. Se incorporeaza oul si se adauga restul de faina, pana obtinem un aluat care poate fi intins. Se curata perele si se taie felii. Tava de yena se unde cu unt se pun 2 linguri...

Friptura aromata de iepure

In Mancaruri cu carne la 28 Aug 2013

Carnea de iepure se spala bine si se transeaza. Facem baitul din : ceapa taiata solzisori , telina taiata felii, morcovul taiat felii, boabe de piper, sare, cimbru, piper macinat si vin. Punem carnea in bait si dam la frigider 2 ore, si mai amestecam din cand in cand. Intr-o tava punem...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 27 Aug 2013

Crema: Punem in tava de chec zaharul si fructele taiate felii.Amestecam laptele cu ouale si le turnam in tava peste fructe.Dam la cuptor la foc potrivit 25-30 min. Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate...

Musaca de paste(penne)

In Penne la 26 Aug 2013

Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei . Se adauga carnea , se lasa cateva minunte pana isi schimba culoarea. Se adauga pasta de rosii, condimentele si apa , si se lasa la fiert pana scade apa . Pastele se fierb conform instructiulilor de pe ambalaj , se trec pe sub jet de apa rece si...

Salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2013

Carnea, morcovii, pastranacul si parunjelul se pun la fiert. Cand sunt fierte se scot la racit , apoi se toaca marunt. Se toaca si castravetii murati. Se sareaza dupa gust. Maioneza : Modul de preparare il gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-46573.html Se...

Ketchup

In Conserve la 26 Aug 2013

Legumele si merele se curata si se taie cuburi si se pun la fiert cu toate condimentele si apa in afara de zahar. Se fierb toate o ora dupa care se lasa la racit. Apoi le strecuram sau le dam prin masina de rosii se adauga zaharul si se mai pun la fiert 30 min. Dupa ce s-au fiert se pun...

Tort cu crema de zahar ars si nectarine

In Torturi la 24 Aug 2013

Crema: Se pun 3 linguri de zahar la carmelizat, cand este gata se imbraca peretii laterali ai cratitei cu caramel,  miscand-o usor (24 cm).Se lasa cateva minute la racorit. Intre-timp taiem nectarinele felii. Ouale le amestecam cu restul de zahar si adaugam laptele. Se pun...

Ardei umpluti cu sos

In Porc la 24 Aug 2013

Ardeii se curata de coada si de seminte si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu ulei , se adauga 1 lingura de pasta de rosii si se condimenteaza cu sare, marar si piper. Carnea se pune in castron , se dauga ceapa , se pune oul si orezul. Ardeii se umplu si se pun in...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 23 Aug 2013

Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si ierburi si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga. Dovlecelul, vanata si ardeii...

Vinete pentru iarna

In Conserve la 23 Aug 2013

Vinetele se coc . Se curata de coaja si se lasa la scurs. Se toaca si se pun in pungi si se pun la congelator.

Prajitura cu crema de Nessquik

In Prajituri la 22 Aug 2013

Blat: Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Se pune in tava (20x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min, Se scoate si se lasa la...

Tort LIMUZINA

In Torturi la 16 Aug 2013

Blat : Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe...

Cabanos in aluat

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2013

Intr-un castron se pune faina , zaharul , sarea si drojdia . Se toarna apa calduta treptat  si se amesteca. Apoi se framanta pana obtinem un aluat ce se poate indinde cu sucitorul.La final adaugam o lingura de ulei si framantam pana se incorporeaza in aluat , se lasa la dospit 30 min....

Carnat cu sos

In Mancaruri cu carne la 5 Aug 2013

Carnatul se taie felii si se cresteaza. Se pune putin ulei la incins si se prajeste carnatul 1 min pe fiecare parte. Sosul: Ceapa se toaca, rosia si ardeiul se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, oregano si zahar .Se fac pasta cu blender-ul.

Sos de rosii cu ceapa si kapia

In Sosuri la 5 Aug 2013

Ceapa se toaca. Ardeiul kapia se taie cubulete Rosiile se taie si ele cuburi Se pun toate intr-un vas si se condimenteaza cu zahar, sare, piper, oregano si busuioc. Se fac pasta cu blender-ul!

Prajitura cu crema de lapte

In Prajituri la 2 Aug 2013

Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40min....

Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)

In Torturi la 2 Aug 2013

Laptele cu zaharul se pun la fiert. Oprim 50 ml lapte pentru amidon. amidonul se pune in castron si se dizolva cu laptele. Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna amidonul  si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Se bate frisca....

Mazare cu carnati

In Mancaruri cu carne la 1 Aug 2013

Uleiul se pune la incins , ceapa se toaca si se pune la calit. Carnatul se taie felii si se pune peste ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune pasta de rosii. Se adauga mazarea si se pune 500 ml apa . Se lasa la fiert 20 min, pana se inoaie putin mazarea. Se face pelm...

Cotlet de porc cu sos de zucchini

In Mancaruri cu carne la 1 Aug 2013

Zucchini se curata de coaja , se taie cubulete si se pune la fiert cu apa , cam 15 min. Se scoate si se lasa la scurs si la racit. Cotletele de porc se bat si se condimenteaza cu sare si piper.Se pun in wok la rumenit. Zucchini se piseaza cu furculita , ceapa rosie se taie rondele, se...

Marar pentru iarna

In Conserve la 31 Iul 2013

Mararul se spala bine. Se toaca. Se pune un start de marar in borcan , apoi o lingurita de sare, paoi iar marar , iar sare, si tot asa, iar deasupra va fi sare. Se pune la frigider.

Patrunjel verde pentru iarna

In Conserve la 31 Iul 2013

Patrunjelul se spala. Se taie coditele. Se toaca. Se pune in borcan un strat de patrunjel, apoi o lingurita de sare, iar partunjel si tot asa.(ultimul rand va fi sare). Se pastreaza in frigider.

Dovlecel pentru iarna

In Conserve la 31 Iul 2013

Dovleceii se curata de coaja. Se taie felii de 2-3 mm. Se pun in strecuratoare, se sareaza si se lasa la scurs 20 min. Se pun in pungi si se pun la congelator.

Diplomat cu iaurt si fructe de padure

In Torturi la 30 Iul 2013

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie Fructele se pun in strecuratoare la dezghetat si la scurs. Frisca se bate. Gelatina se hidrateaza. Si se pune peste iaurt, se omogenizeaza bine. Se incorporeaza frisca , iar la final se adauga fructele si se amesteca. Intr-o tava...

Tarhon in otet

In Conserve la 27 Iul 2013

Tarhonul se spala bine. Se iau frunzele si se pun in borcan, peste se toarna otet cat sa le acopere. Se pune capacul si se pune borcanul la frigider.

Afisate 181 - 210 din 431 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2020

Cartofi cu cascaval la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Găseşte curajul de a fi tu însaţi, chiar dacă încă nu ştii cine eşti!

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]