Briose cu mere - Desert parfumat de toamna

de Retete_gustoase in Dulciuri, 23 Sep 2024 | 82 vizualizari

 

Ori de cate ori fac aceste briose cu mere, toata bucataria miroase a toamna: scortisoara, mere. Sunt dulciurile perfecte pentru a fi savurate langa un ceai sau potrivite pachetului de scoala.
Pentru a prepara aceste Briose cu mere - Desert parfumat de toamna, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, oua, zahar, faina, ulei, lapte, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:
  • 2 mere (de preferinta soiuri dulci-acrisoare)
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:

Cum se prepara Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:

Curata merele de coaja si samburi, apoi taie-le in cuburi mici. Daca doresti, poti stropi merele cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie spumoasa si usor deschisa la culoare. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand continuu.

Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.

Adauga treptat ingredientele uscate peste compozitia umeda, amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn. Incorporeaza usor cubuletele de mere.

Toarna aluatul in forme de briose tapetate cu hartie de copt sau unse cu putin unt. Umple formele pana la 2/3 din capacitate, lasand loc pentru a creste.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace briosele timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si trec testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijlocul briosei trebuie sa iasa curata).

Lasa briosele sa se raceasca usor inainte de a le scoate din forme si serveste-le calde sau la temperatura camerei.

Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.

Iti recomandam si reteta de  baklava muffins.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere - Desert parfumat de toamna" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana