Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

de bucatarasa in Dulciuri, 23 Sep 2024 | 117 vizualizari

 

 Prepara acasa delicioase fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior. O reteta simpla si rapida, perfecta pentru orice ocazie. Descopera cum poti face aceste fursecuri pline de aroma, ideale langa o ceasca de ceai sau cafea!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior:

Cum se prepara Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

Pregatirea stafidelor: Inainte de a incepe, poti hidrata stafidele timp de 10 minute in apa calda sau rom pentru a le face mai suculente. Apoi scurge-le bine.

Amestecarea untului si zaharului: Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.

Adaugarea oului si vaniliei: Incorporeaza oul si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, mixand bine.

Ingrediente uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Adauga treptat acest amestec in compozitia umeda, amestecand pana obtii un aluat omogen.

Incorporarea stafidelor: La final, adauga stafidele in aluat si amesteca usor cu o spatula pentru a le distribui uniform.

Formarea fursecurilor: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri, formeaza mici bile de aluat pe tava, lasand spatiu intre ele, deoarece fursecurile se vor intinde la copt.

Coacerea: Coace fursecurile timp de 12-15 minute, pana cand devin aurii pe margini, dar inca moi in centru. Lasa-le sa se raceasca pe o grila inainte de a le servi.

Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si non plus ultra

TIPS-URI

1

Pentru fursecuri mai crocante, coace-le cateva minute in plus, dar ai grija sa nu le arzi.

2

Poti adauga scortisoara sau coaja rasa de lamaie pentru o aroma suplimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede