Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete

Maioneza de post

In Clasice la 13 Iul 2011

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in ei, oprim focul si-i lasam sa se raceasca.  Ii pasam, apoi ii mixam impreuna cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul turnat cate putin, ca la maioneza obisnuita  .  Din cand in cand...

Somn prajit

In Peste la 12 Iul 2011

Cum din somnul din care am gatit borsul si paneul  imi mai ramasesera destule rondele, m-am gandit ca n-ar strica si o reteta simpla . Astfel ca am tavalit fiecare felie de peste prin malai amestecat cu sare, apoi le-am prajit , pe ambele parti, in  tigaia Dry Cooker ( acum iar ma...

Inghetata de lamaie

In Dulciuri la 12 Iul 2011

Galbenusurile se amesteca cu esenta de lamaie.  Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile  si coaja de lamaie rasa. . Frisca batuta spuma se incorporeaza  in  prima compozitie.   Se baga   vasul la congelator cateva ore, dupa care...

Zacusca de ... iarna

In Mancaruri de post la 12 Iul 2011

Am decongelat cate un pachet de vinete si ardei copt , apoi le-am tocat marunt . Am curatat ceapa si morcovul, le-am dar pe razatoare si le-am calit in 5-6 linguri cu ulei . Am adaugat sare, piper, am amestecat bine, dupa care am turnat continutul unei cutii cu bucati de rosii in sos tomat...

Salam de biscuiti reteta ( de post )

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Salam de biscuiti reteta   Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si  oprim focul.  Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina....

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 10 Iul 2011

Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita. Legumele le-am tocat  la robot si le-am adaugat peste bucatile de vita, sa fiarba impreuna.  Cand carnea si...

Costita cu cartofi si salata de sfecla

In Mancaruri cu carne la 9 Iul 2011

Punem cartofii la fiert , in apa cu sare.  Fasiile de costita se condimenteaza  dupa preferinte . Incalzim o lingura cu ulei in tigaia  Dry Cooker si frigem feliile de costita pe ambele parti. ( Putem frige costita pe gratar, tava, grill.... ca sa nu ma mai injurati , cu tigaia...

Scrumbie cu legume, la cuptor

In Peste la 8 Iul 2011

Curatam solzii si urechile scrumbiei, apoi scoatem matele si  o spalam bine in 2-3 ape. Crestam pestele cu cutitul pe toata lungimea sa, nu foarte adanc, lasand intre crestaturi cca 1-2 cm. Presaram sare in crestaturi si-n burta pestelui . Feliem lamaia  si usturoiul, ceapa o taiem...

Ciorba de os

In Ciorbe la 8 Iul 2011

Legumele ( mai putin cartofii ) le-am dat pe razatoarea mare de la robot si le-am calit pe jumatate in 50 ml ulei si o cescuta cu apa, in care am pus sare  si putin cimbru. Am adaugat apoi rosiile si 3-4 litri cu apa , dupa care am pus la fiert si oasele de porc , pe care le-am oparit in...

Mazare cu costita proaspata de porc

In Porc la 8 Iul 2011

Ceapa si morcovul se taie rondele si se pun la calit in putin ulei. Adaugam condimentele ( sare, cimbru, piper ) si o cescuta cu apa, pentru ca ceapa sa nu se lipeasca de vas si sa nu se arda. Costita se taie fasii subtiri , apoi se frige pe ambele parti, in tigaia tip grill. Cand s-a rumenit,...

Legume pe grill cu sfecla rosie si hrean

In Mancaruri de post la 7 Iul 2011

Curatam ciupercile de coaja, le taiem in 4-6 bucati, le condimentam cu sare si le frigem pe grilul in care am pus o lingura cu ulei de masline. Curatam si cartofii si-i feliem. Ii spalam bine in apa rece pentru indepartarea amidonului lasat, ii condimentam cu sare/ delikat si-i prajim . (...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2011

Curatam dovleceii partial, doar in zonele cu coaja julita, lovita, apoi ii feliem si-i presaram cu sare. Batem ouele, apoi incorporam untul topit, laptele si faina. Catelul de usturoi il pisam si-l adaugam in compozitie. Adaugam apoi  piper, curry, piper, marar  si  praful de...

Rulada cu gem de prune

In Prajituri la 7 Iul 2011

BLATUL: Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt  si o fiola de esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se...

Somn pane, in sos tomat si usturoi

In Peste la 7 Iul 2011

Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si  le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem  lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste. Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste...

Sos tomat cu usturoi

In Pt. peste la 7 Iul 2011

   Se curata usturoiul si se piseaza, apoi punem toate ingredientele la robot  (sau le tocam marunt ) si amestecam .     Servim alaturi de peste , ca atare sau dupa ce dam totul in 2-3 clocote.    Optional se poate stoarce si o lamaie.  

Bors de somn

In Ciorbe la 6 Iul 2011

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am...

Fudulii de tauras - II ( prajite in sos de vin )

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2011

  Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute. Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am condimentat, apoi le-am pus la prajit in putin ulei + 50 ml vin alb, pana au devenit rumene si frumoase...

Fudulii de tauras - I ( la gratar )

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2011

  Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine.  Condimentam  cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi -...

Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide

In Prajituri la 23 Mai 2011

 Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).    Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. ...

Pulpe de pasare, la cuptorul cu halogen- Reteta numarul 200!

In Mancaruri cu carne la 22 Mai 2011

 Pulpele se spala , apoi se detaseaza  ciocanelul  de restul  pulpei.  Stropim cu sos de soia, condimentam cu putina boia dulce, ghimbir si piper.  Pentru aroma deosebita, presaram si verdeturi italiene de la Kotanyi.  Cele 4 bucati de carne le-am pus la fript...

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de post la 22 Mai 2011

   Ceapa, morcovul si ardeiul se curata, se toaca marunt , se presara sare/ delikat si se calesc in putin ulei si o ceasca cu apa. Se adauga pasta de tomate , impreuna cu o alta ceasca cu apa. Cand da iar in clocot adaugam fasolea pastai si lasam sa fiarba .  Oprim focul si...

Cartofi cu ierburi aromate , la cuptorul cu halogen

In Mancaruri de post la 22 Mai 2011

 Cartofii  se curata  de coaja,  se spala si se taie in bucati groase. Se fierb pe jumatate  in apa cu sare , apoi se scurg si se aseaza intr-o tava care sa incapa in cuptorul cu halogen .  Se stropesc cu ulei de masline si se  condimenteaza dupa preferinte....

Crap in crusta de susan

In Peste la 8 Mai 2011

  Crapul se curata, se feliaza si se spala feliile foarte bine in apa rece, pentru a indeparta tot sangele. Se scurge bine de apa si se sareaza putin. Intr-un castron amestecam pesmetul cu condimentul pentru peste  si susanul. Tavalim pestele prin amestecul de pesmet si-l...

Salata de sfecla rosie cu hrean

In Salate la 8 Mai 2011

Sfecla se curata si se taie felii ( sau cuburi, cum preferati ) Se presara cu sare, zahar, apoi se stropeste cu ulei si otet balsamic. Eu am pus totul totul intr-un vas si am dat la cuptorul cu microunde pana s-a inmuiat putin sfecla, astfel incat sa intre usor furculita. ( nu mai stiu cate...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Dulciuri la 8 Mai 2011

  Tiramisu reţetă cu frisca Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar.  Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema...

Musaca de post, cu granule de soia

In Mancaruri de post la 8 Mai 2011

Fierbem soia in apa cu sare, piper si doua foi de dafin, apoi o scurgem bine. Cartofii ii curatam, ii feliem si-i prajim pe jumatate, in ulei incins. Calim ceapa, dupa ce am tocat-o in prealabil. Adaugam pasta de tomate, o cescuta cu apa, sare si piper. Turnam bucatile de soia  peste...

Tocana de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2011

Prajim carnatii  pe jumatate, eliminand astfel si grasimea in exces. Tocam marunt ceapa si morcovul, apoi le calim in doua  linguri de ulei cu putina apa. La nevoie, mai adaugam apa si lasam sa fiarba. Adaugam cartofii taiati bucati marisoare si acoperim cu apa. Condimentam cu sare...

Pateu de ficat

In Ficat la 8 Mai 2011

Dupa ce oparim putin ficatul,  il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se...

Mancare de ardei copt cu aripioare

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2011

Aripile de pui se oparesc in apa clocotita, apoi se pun la calit in putin ulei cu apa. Se adauga ceapa si morcovul taiate rondele fine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Adaugam  foile de dafin, sare si piper. Rosiile in bulion se toaca marunt si se pun in mancarica, lasand sa mai...

Crochete din branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

  Amestecam toate ingredientele, framantand pana obtinem un aluat omogen.  Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci, pe care le prajim in baie de ulei, pana devin aurii  si plutesc in ulei. Cand sunt gata, se scot cu paleta si se aseaza pe un prosop de hartie,...

Afisate 361 - 390 din 577 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]