Maioneza de post

de Ina in Clasice, 13 Iul 2011 | 48876 vizualizari

 

By Laura Sava, careia-i multumesc pentru reteta care m-a scos din incurcatura in postul Pastelui >:D< : http://savalaura.blogspot.com/2010/03/maioneza-de-post.html

 

INGREDIENTE

  • - 2-3 cartofi  fierti 
  • - 1-2 linguri zeama de lamaie ( eu am pus concentrat tip  Helas )
  • - 2 linguri mustar
  • - 1 lingura de apa rece
  • - 1 ceasca de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post:

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand furculita intra usor in ei, oprim focul si-i lasam sa se raceasca.  Ii pasam, apoi ii mixam impreuna cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul turnat cate putin, ca la maioneza obisnuita .  Din cand in cand adaugam si cate putina apa rece, mixand continuu. 

Obtinem o maioneza ferma si gustoasa, numai buna de folosit la preparatele pe baza de maioneza, in zilele de post  si nu numai. 

 

TIPS-URI

1

Este o maioneza usoara, deloc gretoasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

17.07.2011, 21:09

buna de tot

DIANA B 1

28.11.2011, 09:43

Chiar cautam o asa reteta , sa nu mai iau din comertul socialist ...
Ti-ai schimbat avatarul , da' ..bicicleta" un'e-i ?

Ina 1

28.11.2011, 11:16

Mi-o uitasem la hotel La intalnirea cu fetele am mers cu metroul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post