RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI129
Retete

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

In Prajituri la 22 Ian 2018

Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate ingredientele și devine nelipicios și elastic. Se dă aluatul, acoperit cu o folie alimentară de plastic, la...

Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase

In Porc la 21 Ian 2018

Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin. Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie...

Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc

In Porc la 20 Ian 2018

Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata fierți se lasă la răcorit, după care se...

Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe

In Mancaruri de post la 19 Ian 2018

Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să coaceți ardeii proaspeți, să-i curățați de coji și să-i lăsați să se scurgă bine de zeamă....

Ciorba de cartofi cu afumaturi

In Ciorbe la 18 Ian 2018

Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de...

Paine impletita, cu seminte

In Piine la 17 Ian 2018

Făina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia, ouăle, sarea și zahărul, ca să se dizolve complet, după care se adaugă laptele cald, puțin...

Desert pariziene cu branza dulce

In Prajituri la 16 Ian 2018

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața vasului și se începe prepararea aluatului. Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului,...

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

In Salate la 15 Ian 2018

Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul. Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la...

Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla

In Dulciuri la 13 Ian 2018

Cum se prepara Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se amestecă bine, până se...

Taktouka - salata marocana

In Salate la 12 Ian 2018

Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se feliază subțire. Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă...

Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata

In Prajituri la 11 Ian 2018

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul cîte unul. Când compoziția a crescut și zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina în...

Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii

In Porc la 10 Ian 2018

Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere. Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se...

Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati

In Paste la 9 Ian 2018

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică. Cârnații se  taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei. Cele două ouă se bat bine cu un...

Bors de legume cu scarita afumata

In Ciorbe la 8 Ian 2018

Scărița afumată se spală, se porționează  și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și păstârnacul sub formă de semirondele, iar cartofii sub formă de cubulețe. Se curăță și se taie...

Salata mediteraneana, cu cartofi si ardei copti

In Salate la 5 Ian 2018

Cartofii se spală și se pun  întregi la fiert. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii). Roșiile se spală și se feliază. Se clătesc măslinele și se feliază. Ardeii copți se taie fâșii....

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

In Prajituri la 4 Ian 2018

Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt și se continuă mixarea. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina, în...

Reteta delicioasa de Salata a la russe

In Salate la 2 Ian 2018

Cum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în mai multe ape și se va lăsa să se...

Desert braduti dulci

In Prajituri la 1 Ian 2018

Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore. https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html Pentru brăduți trebuie făcute mai întâi șabloanele, din carton, lipit cu scotch și acoperit cu...

Desert rulouri cu crema de vanilie

In Prajituri la 1 Ian 2018

Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate ingredientele și devine elastic și nelipicios. Se pune aluatul în frigider unde se lasă 2 ore să se...

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

In Prajituri la 29 Dec 2017

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și smântâna. Se frământă drojdia cu zahărul și smăntâna, ca să se dizolve bine și...

Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2017

Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul. https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html Salata se desface cu grijă ca să nu se rupă foile, se spală sub jet de apă (fară să se rupă), se...

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2017

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu telemeaua rasă fin, sau cu brânza dulce de vaci. Dacă folosiți brânză dulce de vaci,...

Supa de post, din legume si frecatei

In Supe la 22 Dec 2017

Se curăță legumele și se spală. Cartofii se taie cubulețe, morcovii, pătrunjelul și țelina se mărunțesc în forma dorită, iar ardeii kapia se taie rondele. Se prepară frecățeii ("răzălitură", sau "răzălăi", cum li se mai spune în alte zone...

Desert julfa

In Dulciuri la 21 Dec 2017

Se fac mai intâi turtele, chiar cu câteva zile înainte. Din făină, sare și apă se face un alaut mai tare care se porționează în biluțe din care se vor face turte foarte subțiri, de dimensiunea vasului în care veți face julfa. Dacă vasul este mai mic, veți...

Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200

In Bauturi la 20 Dec 2017

Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să nu se ardă. Se face o cafea tare din 2 lingurițe încărcate de cafea și 1-2 lingurițe...

Fasole verde in sos de rosii

In Mancaruri de post la 15 Dec 2017

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca sticla. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se călește și el puțin, peste...

Desert invartita cu nuci si dulceata de caise

In Dulciuri la 14 Dec 2017

Din făină, drojdie, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, nelipicios și după o scurtă frământare, numai cât să se încorporeze ingredientele, se lasă la dospit 30 de minute, la căldură și acoperit cu un prosop curat. Între...

Mancarica de prune uscate si afumate, cu frecatei

In Mancaruri de post la 14 Dec 2017

Prunele se curăță de codițe și se pun în apă clocotită pentru 25-30 minute, pentru curățirea lor (nu putem ști în ce condiții au fost uscate și afumate!) și pentru a scoate gustul puternic de afumat. Se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de...

Cartofi scazuti, cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 14 Dec 2017

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla. Cartofii se curăță, se spală, se taie feliuțe de aproximativ 5-6 mm grosime, după care se pun în cratiță, peste...

Desert placinta invartita moldoveneasca de post, cu dovleac

In Dulciuri la 10 Dec 2017

Din făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, elastic și care după o scurtă frământare, pentru încorporarea și uniformizarea ingredientelor, nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul 30 de minute la dospit,...

Afisate 751 - 780 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Retete preferate
Rulada tricolora

Voturi:24

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]