oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE872
PRIETENI272
Retete

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti. Cureti coaja feliilor de paine, pui...

Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2017

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora. Spanacul...

Rulada de curcan cu dovlecei

In Curcan la 19 Apr 2017

Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan în aşa fel, încât să se poată rula (eu am facut 3 rulade), apoi il bati cu...

Drob de ficatei de pui

In Ficat la 18 Apr 2017

Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete.  Ouale (4 buc) le fierbi, le cureti si le tai bucati. Le pui in bol peste verdeturi si ficatei. Bati usor ouale si le...

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie pentru a nu se taia compozitia. Legumele le...

Drob din carne de curcan cu ciuperci, masline si ardei

In Curcan la 18 Apr 2017

Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Asezonezi ciupercile cu sare, piper si o lingurita condiment Maggi...

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, amesteci bine si torni continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Coci...

Aperitiv chec cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2017

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opă­reşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi...

Aperitiv prajitura tricolora

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2017

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat, bati albusurile spuma tare si le...

Rulada de porc cu nuci si ardei

In Mezel de casa la 14 Apr 2017

Toci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline. Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugi oul batut, pesmetul si condimentele si amesteci. Carnea o bati cu ciocanul de...

Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe

In Dulciuri la 13 Apr 2017

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o adaugi peste ciocolata neagră sub forma de striuri. Umfli puţin baloanele şi le introduci în...

Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi

In Curcan la 13 Apr 2017

Tai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici putin ulei de masline, dupa care presari sare, boia de ardei dulce si cimbru peste pieptul de curcan....

Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2017

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora. Intre timp pregatesti umplutura....

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

In Torturi la 12 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Desert negresa cu capsuni si crema de branza

In Prajituri la 12 Apr 2017

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua....

Tarta iepuras cu spanac

In Mancare copii la 12 Apr 2017

Pui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider. Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi 4 oua batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf...

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2017

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte. Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri...

Desert ciocolata de casa cu capsuni

In Dulciuri la 11 Apr 2017

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi....

Piftie de curcan

In Curcan la 11 Apr 2017

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata, când se desprinde uşor de pe...

Aperitiv chec cu naut si spanac

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2017

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.  Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras. Speli spanacul si il tamponezi foarte bine cu hartie absorbanta...

Drob din piept de pui cu verdeata

In Pui la 11 Apr 2017

Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt.  Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi dupa gust. Iei o forma de chec...

Cozonac de carne

In Pui la 10 Apr 2017

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bat cu un ciocan de snitele, dar nu foarte tare, sa nu fie prea subtiri. Le condimentezi cu sare, piper, boia si...

Desert pasca cu smantana

In Prajituri la 10 Apr 2017

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa. Freci spuma untul cu zaharul....

Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata

In Prajituri la 10 Apr 2017

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa nu se coaca bine in mijloc. Mai intai pregatesti crema de ciocolata. Pui la fiert 250 ml lapte cu 200 g zahar si 100 g cacao pentru 5...

Stufat de miel

In Oaie la 10 Apr 2017

Cureti ceapa si usturoiul, le tai in bucati, le calesti in ulei si le scoti apoi pe o farfurie. Calesti verdeata tocata in uleiul ramas. Speli bine carnea, o tai bucatele, o rumenesti putin in ulei incins, adaugi o cana de apa si o lasi sa fiarba inabusit. Desfaci faina, intr-o ceasca de...

Drob de miel

In Oaie la 10 Apr 2017

Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca. Ceapa uscata o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile,...

Friptura de miel

In Oaie la 9 Apr 2017

Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca...

Friptura de iepure la cuptor cu vin

In Iepure la 8 Apr 2017

Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180...

Aperitiv briose cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2017

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti. Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella...

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

In Torturi la 8 Apr 2017

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi...

Afisate 631 - 660 din 872 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]