oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE872
PRIETENI272
Retete

Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

In Mancare copii la 10 Mai 2017

Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca. Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare. Intinzi aluatul, torni putin...

Desert prajitura vanilata cu cirese

In Prajituri la 9 Mai 2017

Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs. Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni treptat laptele fierbinte peste ele, amestecand mereu, si lasi sa fiarba la foc mic, pana capata...

Lasagna cu legume

In Lasagna la 9 Mai 2017

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca. Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume. Mixezi...

Desert placinta cu mere

In Prajituri la 8 Mai 2017

Dai merele pe razatoarea mare, le storci sucul, le amesteci cu zaharul, scortisoara si nucile si le calesti cateva minute si apoi le lasi sa se raceasca. Pentru aluat, mixezi iaurtul, uleiul, zaharul si sarea, dupa care adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt. Imparti aluatul in 2....

Desert cheesecake cu capsuni

In Prajituri la 8 Mai 2017

Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul moale. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine. Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai tava la cuptor, la 120 de grade...

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2017

Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si amesteci pana cand se...

Desert prajitura cu urda si cirese

In Prajituri la 7 Mai 2017

Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs, intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale, unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena....

Broccoli cu fasole verde la cuptor

In Mancare copii la 7 Mai 2017

Desfaci broccoli in buchetele si le fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Fierbi fasolea spalata, curatata de codite si rupta bucati. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper.  Amesteci broccoli cu fasolea...

Desert tarta cu capsuni si rubarba

In Prajituri la 6 Mai 2017

Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul, intr-un vas cu fundul gros. Lasi sa clocoteasca, pana cand...

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

In Penne la 6 Mai 2017

Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele. Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca. Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert si, cand da in clocot apa, dai drumul pastelor. Le lasi sa fiarba 8...

Tarta cu ton si spanac

In Ton la 3 Mai 2017

Lasi aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt. Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul din conservă scurs şi fărâmiţat, ouăle bătute cu smântâna şi amesteci. Intinzi foaia de...

Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

In Prajituri la 3 Mai 2017

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua. Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile...

Desert tort cu crema de afine, caise si ciocolata

In Torturi la 30 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi o lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana cand obtii...

Desert prajitura rapida cu capsuni si nectarine

In Prajituri la 28 Apr 2017

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.  Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor compozitia....

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la...

Aperitiv cheesecake cu topping de rosii

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2017

Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare si il incorporezi in primul amestec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul...

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

In Prajituri la 26 Apr 2017

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie. Pentru...

Desert cheesecake cu cirese

In Prajituri la 25 Apr 2017

Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar). Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai...

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

In Somon la 25 Apr 2017

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider, pentru o ora. Cureti fileul de somon de piele si de oase. Intr-o cratita, pui la fiert apa cu sare....

Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone

In Prajituri la 24 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Aperitiv placinta cu mozzarella si ardei

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o...

Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

In Prajituri la 23 Apr 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele...

Mini tarte cu ton si spanac

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2017

Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti ardeiul taiat cubulete, ceapa tocata si spanacul în...

Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

In Torturi la 22 Apr 2017

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Ungi cu unt, o forma de tort cu diametrul de 24 de cm,...

Aperitiv rulouri cu ton si masline

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta compozitie peste foaia de aluat si o rulezi relativ strans. Lasi o margine de cca 2 cm,...

Aperitiv minitarte spiralate cu legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat...

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2017

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in amestecul cu spanac. Tapetezi o tava mare cu hartie de copt, torni compozitia...

Desert tort cu capsuni si biscuiti

In Torturi la 21 Apr 2017

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul...

Desert budinca din resturi de cozonac

In Prajituri la 21 Apr 2017

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm.  Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit...

Aperitiv chec cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata. Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci. Mozzarella o dai pe...

Afisate 601 - 630 din 872 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]