oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE872
PRIETENI272
Retete

Evantai de vinete

In Mancaruri de legume la 29 Mai 2017

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor....

Desert prajitura rasturnata cu visine

In Prajituri la 29 Mai 2017

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm. Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C. Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt. Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu...

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

In Prajituri la 28 Mai 2017

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul. Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu...

Salata cu oua de prepelita

In Salate la 28 Mai 2017

Speli frunzele de salata, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai rosiile felii, iar ceapa verde o tai fasii.   Ouale de prepelita le fierbi timp de 7-8 minute, le lasi sa se raceasca si le...

Dulceata de cirese negre

In Dulceata / Gem la 27 Mai 2017

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul.  Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

In Prajituri la 27 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugi faina si incepi sa o inglobezi cu o lingura, apoi o framanti cu mana, pana obtii un aluat...

Desert prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 26 Mai 2017

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin....

Conopida cu broccoli la cuptor

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2017

Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet. Scoti legumele din apa, le scurgi bine si le pui in vasul termorezistent, apoi adaugi deasupra...

Aperitiv briose cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce a fiert morcovul, îi laşi să se scurgă, apoi îi...

Desert prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 25 Mai 2017

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust. Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni...

Aperitiv tarta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Cureti, speli bine si oparesti spanacul in...

Desert tort cu crema de zmeura si mure

In Torturi la 24 Mai 2017

Amesteci faina cu cacaua. Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina cernuta cu cacaua, amestecand cu miscari usoare, de jos in sus. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu...

Desert prajitura rapida cu capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2017

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.   Separat, freci galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi torni aceasta compozitie peste albusuri. Omogenizezi usor...

Taci si inghite

In Porc la 22 Mai 2017

Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se racoreasca. Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se...

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2017

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi...

Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi...

Deliciu la cuptor cu broccoli si rosii cherry

In Mancare copii la 17 Mai 2017

Cureti de coaja cartofii si ii tai felii si ii fierbi in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Desfaci in buchetele broccoli si le pui la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Tai sunca cubulete. Tai rosiile cherry in sferturi. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Scoti...

Desert fluturasi si inimioare cu gem

In Prajituri la 16 Mai 2017

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt. Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul...

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli...

Briose cu ton

In Ton la 15 Mai 2017

Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si pui cu lingura in formele de briose.  Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 40...

Desert prajitura cu urda si capsuni

In Prajituri la 15 Mai 2017

Speli capsunile si le cureti, apoi le lasi la scurs intr-o sita si le tai cubulete. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e...

Desert chec cu piersici si cacao

In Prajituri la 14 Mai 2017

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom, încorporând uşor, de jos în sus. Tai piersicile cubuleţe şi le adaugi peste...

Aperitiv chec cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2017

Pentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in apa foarte rece ca sa-si mentina culoare, dupa care il scurgi si il pui in blender la tocat....

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2017

Decongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina.  Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul, condimentezi cu ghimbir, apoi adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. La final, adaugi cuburile de cascaval....

Aperitiv placinta cu naut, dovlecei si ardei

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2017

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus. Adaugi sare si piper dupa gust. Separat bati ouale cu un praf de sare si le adaugi peste...

Desert ochelari cu gem

In Prajituri la 11 Mai 2017

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare. Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si...

Budinca de broccoli si branza la cuptor

In Mancare copii la 11 Mai 2017

Pui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri de ulei si calesti ceapa, muschiul, ardeiul. Dupa ce a clocotit broccoli, il scurgi bine de apa si...

Gustari simpatice pentru copii

In Mancare copii la 11 Mai 2017

Buburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac deasupra, pe unde scoti cu grija continutul. Lasi rosiile la scurs. Intre timp, mixezi branza de...

Desert briose trandafir

In Prajituri la 10 Mai 2017

Amesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata. Pui maiaua in castron, adaugi apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si...

Tarta cu piept de curcan si ciuperci

In Curcan la 10 Mai 2017

Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si ciupercile taiate si lasi sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Adaugi sare si...

Afisate 571 - 600 din 872 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]