Aperitiv briose din cartofi

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2020 | 3455 vizualizari

 

Pot fi servite ca o gustare de după-amiază ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi le-am mâncat alături de friptură de porc pregătită la cratiță cu foi de dafin și cimbru. Alor mei le-au plăcut foarte mult.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi,
  • 1 ou,
  • 150 g brânză de vacă,
  • 3 linguri smântână,
  • Sare, după gust,
  • 100 g caşcaval ras,
  • 50 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose din cartofi:

 

Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.

 Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de apă și se adaugă untul rămas, apoi se bat ca pentru piure.

 Se rade brânza într-un castron, se adaugă, oul, smântâna, un praf de sare și se amestecă, apoi se încorporează treptat în piureul de cartofi.

se repartizează amestecul, cu o lingură, în tava de brioșe, umplându-le cu vârf. Se presară cașcaval ras.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 23 de minute sau până se rumenesc. Când sunt gata, se scot și se lasă un minut la răcit, cât să se strângă ușor și să le putem desprinde din tavă.

 

Porţii: 6

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 23 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/briose-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

25.01.2020, 20:59

Cred ca sunt foarte bune, mai ales calde!

dantes 1

29.01.2020, 09:16

Bune!

Ancutsa 1

31.01.2020, 16:40

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Oua ochiuri in cuib de cartofi copti