Aperitiv saratele cu chimen

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2019 | 16492 vizualizari

 

Sunt perfecte pentru mese festive, la o bere sau chiar si asa...de rontait cand vrem ceva bun  intre mese!
Sunt pe placul atat copiilor, cat si celor mari!!!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 100 g unt
  • 200 g telemea de vaca
  • sare gupa gust
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 2-3 lingurite de chimen
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu chimen:

 Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte sarata) si framantam din nou pana obtinem un aluat omogen. In caz ca este prea moale se mai poate adauga faina, iar in caz ca este prea tare ne ajutam de smantana.
        Invelim aluatul obtinut intr-o folie de plastic si-l dam la frigider pentru 2 ore.
        Dupa cele 2 ore, pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara de grosime 1 cm.
        Ungem toata suprafata aluatului cu ou batut si presaram chimen.
        Cu ajutorul unei role de taiat pizza taiem fasii de lungime si latime dorita, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (mi-au iesit 1 tava si jumatate de marimea cuptorului).
        Dam tava la cuptor la 200°C pentru 20 minute sau pana sunt frumos rumenite!
Foarte bune pentru rontait!!!!! :D

TIPS-URI

1

Puteti folosi branza de oi in loc de telemea.

2

Eliminati sarea daca in compozitie aveti branza foarte sarata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare