Cartofi rumeniti la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 43035 vizualizari

 

Cartofii si povestea lor...toata lumea stie sa faca cartofi...prajiti, fierti, copti...nu pare ceva ce ridica probleme.... Mie imi plac teribil cartofii la cuptor si desigur in decursul anilor i-am pregatit asa cum am stiut eu mai bine, apoi am servit in diverse case, in diverse restaurante si pot sa numar pe degete locurile si momentele in care am mancat si am exclamat oauuuuuu....imi doream de foarte multa vreme o reteta betooon...si-am gasit-o la un super bucatar....o impart cu voi acum...

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi mari frumosi
  • o canita de ulei de masline
  • o ramurica de rozmarin
  • sare dupa gust
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rumeniti la cuptor:

Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...

 

http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo

 

Am spalat cartofii i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6. Secretul spune bucatarul din poveste este sa aiba cat mai multe colturi pentru a ramane cat mai crocanti( da daaa...pot sa confirm...deliciosi).

Coaja nu am aruncat-o ...am pus-o la fiert impreuna cu cartofii intr-un saculet pentru un plus de gust.

Cand sunt aproape gata si incep sa se sfarame la colturi ii luam si-i asezam in strecuratoare.

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si tavalim cartofii pe rand avand grija sa treaca peste tot prin ulei.

I-am asezat frumos intr-o tava de Jena si i-am dat la cuptor la 190 grade pentru o ora.

Cu zece minute inainte de a fi gata, le-am pus usturoiul tocat si rozmarinul.

Atat de gustosi....eu i-am servit alaturi de somon la gratar cu crema de usturoi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple