Ardei cu varza in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 28 Oct 2011 | 18759 vizualizari

 

Sunt printre preferati iarna. Se pot face si cu saramura dar mai buni sunt in otet. Secretul este sa cauti arde foarte mici si de diverse culori. Foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • varza alba
  • varza rosie
  • ardei cat mai mici
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • sare
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu varza in otet (reteta Motan):

Varza alba si rosie se taie fideluta (cu aparatul este mai usor)

Se presara cu sare (1 lingura la kg de varza), se amesteca bine si se lasa 2-3 ore sa se inmoaie si sa lase zeama.

Ardeii se spala, se curata bine bine de samburi si nervuri (cu lingurita) si se taie la fund in cruce sa iasa aerul si se pun cu gura in jos la scurs.

Hreanul se curata, se taie la  3-4 cm si in sferturi.

Varza se stoarce bine, bine si se pune intr-un castron.

Se umplu ardeii cu varza presand bine bine.

In borcane se pun frunze de telina, un varf de lingurita de boabe de mustar si 3-4 sferturi de hrean.

Se potrivesc ardeii in borcane cat mai bine si de preferat cu gura in sus.

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude pentru a nu se sparge.

Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute si se toarna in borcane.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza cu otet, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi.

A doua zi se completeaza cu otet, se pun capacele si se pun in camara.

Sunt gata dupa 3 saptamani.

Cu cat sunt mai mici sunt mai estetici.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu varza in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti murati