Gogosari cu conopida, in otet

de Ancutsa in Muraturi, 16 Noi 2018 | 4389 vizualizari

 

Murăturile mele preferate sunt gogoşarii cu conopidă, în oţet. Am pus un borcan de 3kg şi 3 borcane de câte 720 g.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg gogoşari;
  • 1 conopidă (de 2 kg);
  • 200 ml oţet;
  • 2 l apă;
  • 3 linguri rase zahăr;
  • 3 linguri rase sare de mare;
  • Mirodenii: boabe de muştar, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, câteva foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu conopida, in otet:

 

Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite.

Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici.

Într-un castronel se amestecă sarea cu zahărul.

Separat, într-un vas încăpător, se aşază un rând de gogoşari cu partea tăiată în sus, ca să absoarbă bine lichidul şi mirodeniile, peste care se presară un pic din amestecul de zahăr şi sare, apoi se stropesc cu oţet. Se mai pune un rând de gogoşari şi iar se presară sare şi zahăr şi se stropesc cu oţet. Se procedează astfel cu toţi gogoşarii, dar şi cu buchetele de conopidă, pe care le pregătim în alt vas.

Se mai amestecă în ei peste o oră, apoi se lasă aşa peste noapte, într-un loc bine aerisit.

A doua zi, se scurge lichidul care s-a strâns de la gogoşari şi de la conopidă şi se pune la fiert împreună cu apa şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute. Apoi se lasă un pic la răcit.

Se aşază feliile de gogoşari şi printre ele bucheţele de conopidă în borcane.

Se toarnă lichidul cald spre fierbinte (nu opărit) peste legume, se pun capacele sau foi de celofan (celofanul se leagă după ce s-a răcit borcanul) şi se depozitează la rece.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de aşteptare: câteva ore

Timp de fierbere: 10 minute

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/gogosari-cu-conopida-in-otet.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida murate