Ardei opariti

de delia64 in Muraturi, 7 Mar 2013 | 14564 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la buna mea prietena Crina, am gustat la ea in urma cu 4 ani si de atunci pun si eu in fiecare toamna si au mare succes .
Si cine a gustat la mine a cerut reteta ,asa ca va recomand o muratura de nota zece .

 

INGREDIENTE

  • 5 kilograme ardei
  • 3 litri apa
  • 1 litru otet
  • 700 grame zahar
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala  si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor .

Intr-o oala de  10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve sarea si zaharul .

Cand clocoteste punem consevantul si un strat de ardei ,lasam pana isi schimba culoarea si -i scoatem cu o spatula intr-un vas  , repetam operatia pana-i trecem pe toti ardeii prin zeama respectiva.

Pregatim borcanele  punand pe fund un strat de frunze de patrunjel , unul de telina si cateva  foi de dafin.

Asezam ardeii calzi in borcane si punem zeama peste ei .

Acoperim borcanele si le punem intre paturi la dunst pana a doua zi .

Se depoziteaza in camara .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de ardei , de preferat mai carnosi.

2

Zeama de la muratura se poate folosi la acritul ciorbelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

delia64 1

08.03.2013, 15:21

Eu multumesc pentru reteta CRINUTA draga !!!!!!!!!

Rocsi 1

08.03.2013, 21:00

Interesanta reteta!

delia64 1

08.03.2013, 21:57

Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza