Ardei umpluti de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 9 Dec 2010 | 5660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei  
  • 2 cani de orez  
  • 1 rosie  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 4 linguri de frunza de patrunjel  verde  
  • 2 linguri de frunza de menta  verde  
  • condiment mixt: cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, foi de dafin,ghimbir  
  • 1 nucsoara  
  • 3 lingurite Vegeta sau Deli’kat 10 legume  
  • 3 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 2 cani bulion de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti de post:

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine.

Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute.

Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosia taiata marunt,nucsoara rasa,frunza de patrunjel si menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta si 1 si ½ lingurite de sare.

Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri.

Se umplu ardeii cu orezul cca ¾ si se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii.

Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii.

Morcovii se spala, se curate de coaja; 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa.

Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii