Bomboane Raffaello

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 3 Apr 2011 | 16462 vizualizari

 

Dat fiind ca nu au nici pe departe ingredientele cu care poate sunteti obisnuiti cand e vorba de reteta pentru Raffaello, nu am crezut ca le voi numi asa. Idaca tot au iesit pesta asteptari, imi permit denumirea fara remuscari. Diferenta e ca bomboanele mele nu au deloc gust sintetic si pentru ca am macinat migdalele in loc sa le pun intregi in interior, nu sunt crocante. Si mai e o diferenta… sunt mai bune.

 

INGREDIENTE

  •  
  • patru linguri de razatura de cocos (65 g) + inca una pentru decor (15 g)
  • 140 g crema de cocos (atentie sa nu contina prea multe prostii, eu am gasit una cu 99% cocos, apa si o proteina din lapte)
  • doua linguri de unt caju (55 g) – de aceasta data nu recomand unt din alte oleaginoase, aroma acestuia se imbina perfect in combinatia perfecta ce tocmai v-o impartasesc
  • o lingura de faina de migdale (30 g) – sau migdale crude decoojite macinate
  • 10 picaturi de extract de stevie (indulcitor natural)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Se amesteca laptele (crema) de cocos cu indulcitorul, se toarna peste cele 4 linguri de cocos si se omogenizeaza. Se adauga cele doua linguri de unt caju, amestecand iar bine de tot. Apoi se adauga faina de migdale (am preferat sa nu pun migdalele intregi pentru a imprastia subtil gustul lor in toata compozitia) si se amesteca din nou sa fie compozitia omogena. Se da la frigider un 20 de minute apoi suntem gata sa facem bombonelele pe care la final le dam prin razatura de cocos pastrata.

 

TIPS-URI

1

aceasta reteta ar trebui facuta cu untul caju tot dupa reteta mea  - adica avand ca sursa de grasime lichida tot crema de cocos si nu ulei (conform retetelor obisnuite de unt de arahide)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot raw de fructe