Bors rapid de sfecla rosie

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 2 Apr 2021 | 3202 vizualizari

 

Am inacrit cu lamaie caci n-aveam bors adevarat. Puneti mai multe legume daca doriti, eu l-am facut simplu si pur din sfecla. Ce bun este, nu-i trebuie nimic mai mult dupa gustul meu.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/bors-moldovenesc-de-sfecla-rosie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla rosie cruda
  • 0,75 - 1 litru de apǎ
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1 tijâ de ṭelinâ
  • 1 foie de dafin
  • 1 ceapa salota
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 1 Kub de vita sau de legume
  • smantana
  • marar proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rapid de sfecla rosie:

Curatati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare.  Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de lamaie, tija de telina intreaga si foaia de dafin.  Adaugati Kub-ul, piper, boia de ardei. Puneti mai multa apa, eu am adaugat caci imi place sa fie mult lichid. Fierbeti 30 de minute impreuna. Scoateti tija de telina si foaia de dafin  Se verifica si se adauga sare dupa gust.
Serviti fierbinte cu smantana acra si marar proaspat! Daca postiti nu puneti smantana si folositi un Kub de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

05.04.2021, 09:12

oanapl 1

05.04.2021, 20:06

Ce culoare frumoasă are!

Rocsi 1

07.04.2021, 19:56

Imi place foarte mult aceasta ciorba! Chiar am in frigider, doar ca eu pun mai multe legume si cartofi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors rusesc cu sfecla rosie