Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Am facut de multe ori aceasta mancare marocana,si niciodata nu am mai apucat sa o fotografiez si sa o postez asa ca azi am reusit :D,normal se face intr-un vas Tajine dar eu inca nu mi-am achizitionat,si asta pe viitor o sa-i vina randul :)
Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust.
Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o parte si pe alta in uleiul de masline pana sau rumenit.Le-am scos pe o farfurie iar in uleiul ramas (se mai adauga ulei daca e necesar) am adaugat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat,am pus putina apa si am lasat sa se caleasca 5 minute.Am tocat rosiile cubulete,apoi in ceapa de pe aragaz am adaugat restul de cumin si paprika,apoi am adaugat rosiile tocate,dupa ce au fiert am adaugat boulettele si am lasat 4-5 minute sa se incorporeze gusturile,am acoperit apoi cratita cu un capac.
Dupa ce au stat cateva minute la calit deasupra am adaugat ouale,am avut grija sa nu le sparg ptr a iesi intregi si frumoase la aspect.Am lasat inca 5 minute la fiert cu capapacul pus pe cratita pana ce sau inchegat ouale,la final am dat cratita de pe foc si am presarat patrunjel tocat.
Pofta buna!
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult