Branzoici

de andreea_nagy in Prajituri, 27 Sep 2014 | 3819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat :
  • 2 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25g )
  • 4 ling. zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 margarina ( am folosit Rama)
  • 100 ml ulei
  • 500-600ml lapte caldut
  • 4 oua
  • 1 ou pt. uns
  • Umplutura de varza :
  • o varza
  • 3 ling. ulei
  • sare , piper
  • Umplutura de urda :
  • 1kg urda
  • 3 oua
  • marar tocat
  • coaja de lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 3-4 ling zahar
  • 2 ling gris ( daca e mai apoasa urda )
  • Umplutura de branza :
  • 500 gr barza sarata / telemea sau ce aveti la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .

Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .

Branza sarata se razuieste intr-un bol.

Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc . 

 

   

TIPS-URI

1

Daca nu faceti cu umplutura sarata , mai puteti pune in aluat inca 2-3 ling. zahar si coaja rasa de lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

andreea_nagy 1

14.10.2014, 14:21

Multumesc !!!

mihaelar63 1

13.10.2015, 14:11

La multi ani !!!

miki_a 1

13.10.2015, 15:22

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoici